avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Chirias si proprietar - acord luare in spatiu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Chirias si proprietar - acord luare in spatiu

Care este riscul la care este supus proprieterul unui imobil care ia in spatiu pe cineva cu forme legale si e de acord sa fie trecuta adresa de domiciliu in buletinul definitiv al acestuia? Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:34, 12 Decembrie 2011
scoaterea din spatiu este destul de simpla in cazul in care proprietarul din anumite motive vrea sa renunte la chirias.merge la notar si face o declaratie de scoatere din spatiu apoi cu declaratia notariala,merge la evidenta populatiei,iar din acel moment,prezenta in casa a chiriasului il poate face subiectul unei fapte de violare de domiciliu.


luarea in spatiu a unei persoane face obiectul unui contract de comodat.
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Nu sunt riscuri foarte mari. Cel mult sa primeasca corespondenta chiriasului dupa ce acesta nu mai locuieste acolo.
@ Orieta

Nu exista niciun risc referitor la drepturile dvs. ca proprietar, insa va recomand sa cititi acest topic cu subiect identic, pentru ca exista si alte situatii care pot aparea:
www.avocatnet.ro/content/for...

Va reproduc doar o postare, a lui @bep:


Daca ia vreo amenda ia ganditi-va, pe ce adresa va fi trimisa instiintarea? Pe adresa dvs. Pe numele verisoarei, dar pe adresa dvs. Daca se gandeste sa-si ia si o masina? Pe ce adresa o inmatriculeaza? Pe cea din cartea de identitate. Daca are ceva datorii la Finante? Ati ghicit toate minunile vin pe adresa dumneavoastra. S-ar putea la un moment dat sa nu mai suportati sa primiti tot felul de hartii pentru respectiva persoana... Daca ia credit bancar adresa la care vin toate facturile poate fi tot adresa ei din cartea de identitate.
Ce-i drept nu va afecteaza dreptul de proprietate asupra imobilului dar s-ar putea, la un moment dat, sa platiti ceea ce nu va apartine. Daca doriti sa vindeti imobilul va trebui sa platiti si datoriile ei ca sa puteti perfecta actele.


Nu puteti sa-i anulati cartea de identitate decat daca promovati o actiune in instanta prin care sa cereti evacuarea sau daca anuntati la sectia de politie pe raza careia locuieste in realitate ca nu mai are domiciliul la dvs. si rugati sa se faca verificari pentru a fi obligat sa isi faca alta carte de identitate, cu domiciliul la care locuieste efectiv.

@aly-alexx
Nu este chiar atat de simplu sa anulezi cuiva domiciliul. Va recomand sa cititi si dvs. discutia al carei link l-am pus.
Iar acordul proprietarului este suficient pentru stabilirea domiciliului unei persoane la imobilul pe care il detine, nu trebuie neaparat sa existe un contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin facut la adresa mea fara consimtamantul meu daniela lavinia daniela lavinia Buna ziua, as dori sa stiou unde se pot face reclamatii impotriva celor care isi scot buletine pe o adresa fara a fii luati in spatiu de catre propietarul ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu steluta79 steluta79 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la numarul maxim de persoane ce pot fi luate in spatiu. Exista vreo limita de persoane la luarea in ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu concubin mirrey mirrey Buna seara ! Am nevoie de ajutorul d-voastra. Acum 2 luni am luat in spatiul (nu flotant) pe concubinul meu de care m-am despartit. In urma unui scandal a ... (vezi toată discuția)