avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... luare in spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

luare in spatiu

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la numarul maxim de persoane ce pot fi luate in spatiu. Exista vreo limita de persoane la luarea in spatiu?
In momentul de fata, in apartamentul in care locuiesc si al carei proprietari suntem eu si sotul meu, avem domiciliu noi + 2 copii, si vreau sa mai iau in spatiu 2 persoane. Mentionez ca la aceasta adresa, adica in apartamentul nostru figureaza inca si proprietarii anteriori ai apartamentului. Nu stiu din ce motive nu si-au schimbat domiciliul, pentru ca la mine in casuta postala inca imi vin scrisori de la Finante pe numele lor si orice alta corespondenta.
Exista vreun numar maxim admis de persoane care pot sa aiba domiciliul intr-un apartament? Multumesc.

Cel mai recent răspuns: steluta79 , utilizator 11:13, 26 Martie 2010
Nu exista prevedere legala care sa limiteze numarul de persoane intr-un apartament
nu exista, puteti sa treceti cate vreti
insa ganditi-va daca vreti asta, de luat in spatiu e usor, de scos e mai greu
Multumesc. Dar care este procedura de scoatere din spatiu? E nevoie de prezenta si semnatura ambelor parti sau se poate face o declaratie notariala de catre proprietar si se depune la politie?
Scoaterea din evidenta la nivelul asociatiei de proprietari se face direct de catre detinatorul cartiii de imobil,nu este necesar act notarial sau informare politie
Pe mine ma intereseaza procedura de scoatere din spatiu la nivel de evidenta a populatiei, nu la nivel de asociatie. Adica, ma refer la situatia in care nu voi mai dori ca acea persoana sa mai aiba domiciliul stabil la mine in casa, sa-l pot scoate de una singura, astfel incat el sa fie nevoit sa-si schimbe si cartea de identitate, ca sa nu mai figureze cu domiciliul la mine, nici in C.I. Dupa ce-l voi scoate de la evidenta, cineva il cheama de la evidenta populatiei pentru a se scoate de la evidenta de la domiciliul meu. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Chirias si proprietar - acord luare in spatiu Orieta Orieta Care este riscul la care este supus proprieterul unui imobil care ia in spatiu pe cineva cu forme legale si e de acord sa fie trecuta adresa de domiciliu in ... (vezi toată discuția)
Legislatie carte identitate eugen82 eugen82 Va rog daca stie cineva care este legislatia ce reglementeaza evidenta populatiei - emiterea cartilor de identitate cu referire la cazul pe care vi-l prezint ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil m.belu m.belu Conform OUG 97/2005, deduc faptul ca trebuie sa existe carte de Imobil la asociatiile de proprietari. La asociatia din care fac parte, nu exista si am ... (vezi toată discuția)