avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Redactarea si comunicarea unei sentinte civile
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Redactarea si comunicarea unei sentinte civile

Buna ziua.Am si eu o intrebare/nelamurire.Pe 25 iunie s-a dat o sentinta civila,la Curtea de apel Bucuresti supusa insa recursului la ICCJ.S-a declarat recurs de catre una din parti,dar nici pana acum nu s-a inaintat la Inalta Curte de Casatie si Justitie pt a se judeca recursul.Mi s-a spus ca acest lucru se va intampla ulterior redactarii si comunicarii sentintei.Intrebarea mea este redactarea insemana motivarea sentintei date sau ce?Daca motivarea a fost facuta si comunicata celor 2 parti atunci dosarul va ajunge la ICCJ pt recurs,asta inseamna redactarea si comunicarea sentintei?

Citeste mai mult: [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:29, 19 Decembrie 2012
Recursul se poate declara fie chiar la pronuntare, fie dupa ce vine motivarea deciziei.

In cazul dvs este posibil sa se fi declarat recurs si decizia sa nu fie inca motivata, altfel - daca se comunica deja decizia si se motiva recursul - dosarul ar fi trebuit sa plece la ICCJ.

V-ati interesat si la ICCJ sa vedeti daca nu cumva a ajuns dosarul deja la ei ? Pt ca acolo termenele sunt la peste 1 an de zile de la primirea dosarului si nu veti fi citat foarte curand.
Recursul s-a declarat pe 3 iulie 2012,adica imediat dupa pronuntarea sentintei.......Motivarea sentintei a fost facuta acum 3 zile si comunicata ambelor parti......La ICCJ nu a ajuns dosarul inca,m-am interesat.....Am primit un mail de Curtea de apel Bucuresti in care mi-am spus ca dosarul respectiv va fi inaintat la ICCj pt judecarea recursului ulterior redactarii si comunicarii sentintei.....Redactarea sentintei ce inseamna,e acelasi lucru cu motivarea ei care a fost facut acum 3 zile si comunicata ambelor parti?
Redactarea este acelasi lucru cu motivarea deciziei. Daca abia acum 3 zile a fost comunicata motivarea, inseamna ca sunteti in termenul de 15 zile de motivare a recursului. Dupa implinirea acestui termen pentru toate partile, recursul va fi inaintat ICCJ care va fixa un termen pentru care vet primi citatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ln cat timp se redacteaza o hotarare marystanga marystanga Buna seara a-ti putea va rog sa-mi spuneti cat dureaza redactarea unei hotarari judecatoresti?Hotararea a fost data de 3 luni dar nici acum nu s-a redactat. Am ... (vezi toată discuția)
Proces civil de partaj bunuri comune - pronuntare fond Taisa Denisa Taisa Denisa Din anul 2006 am intentat la judecatoria Deva un proces civil de partaj bunuri comune dupa divort. In 17 decembrie 2010 a avut loc pronuntarea. Ceea ce ma ... (vezi toată discuția)