avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ln cat timp se redacteaza o hotarare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ln cat timp se redacteaza o hotarare

Buna seara a-ti putea va rog sa-mi spuneti cat dureaza redactarea unei hotarari judecatoresti?Hotararea a fost data de 3 luni dar nici acum nu s-a redactat. Am facut si doua cereri de urgentare a redactarii acelei hotarari dar fara nici un rezultat.
A-ti putea va rog sa-mi spuneti cat o sa mai dureze? In mod normal nu trebuia sa fie redactata in termen de 30 de zile de la pronuntare?
Va multumesc,anticipat.
Cu mult respect.
Cel mai recent răspuns: marystanga , utilizator 12:05, 13 Iunie 2014
Conform dispozitiilor legale, hotararea judecatoreasca se redacteaza in termen de 30 zile de la data pronuntarii. In realitate dureaza mult mai mult, asa cum este si cazul dvoastra. Singurul lucru pe care il puteti face este sa depuneti cereri de urgentare redactare, asa cum, de altfel, ati si facut.
Da, asa cum a aratat si colega avocat mai sus cam atat puteti face.
Depinde si despre ce stadiu procesual este vorba si daca inculpatul se afla in stare de libertate...sau este arestat...
Daca e arestat se redacteaza mai repede, dar depinde si in ce stadiu procesual va aflati.

La ce instanta se intampla asa?
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Insatanta este Curtea de Apel Brasov unde s-a judecat apelul. Totusi nu inteleg de ce duraza atat din moment ce inculpatul este arestat de la savarsirea infractiunii de omor. hotararea s-a dat acum 3 luni si urmeaza ca dosarul sa mearaga mai departe la ICCJ in urma recursului facut de ANP,desi hotararea a fost una definitiva.
Ce as putea face sau cum as putea proceda pentru a se radacta mai repede acea hotarare? Nu exista nici o alta cale de a se putea redacta mai repede?
Va multumesc.
Vorbiti cu avocatul sa preseze cumva.

Alte discuții în legătură

Cerere pentru tehnoredactarea unei hotarari marystanga marystanga Buna ziua as dori sa va intreb daca se poate face o cerere pentru urgentarea tehoredactarii unei hotarari penale? E nevoie de o cerere anume depusa personal la ... (vezi toată discuția)
Cat timp dureaza trimiterea unui dosar de la o instanta la alta? marystanga marystanga Buna ziua imi pute-ti va rog spune cat timp dureaza trimiterea unui dosar de la Curtea de Apel mai departe la ICCJ daca hotararea judecatoreasca a fost ... (vezi toată discuția)
Cai de atac dupa inalta curte de casatie si justitie,in romania inainte de cedo clau1858 clau1858 Buna seara,as dori sa va intreb care mai sunt caile de atac in Romania,dupa hotararea data de catre Inalta Curte de Casatie si Justititie?pun aceasta ... (vezi toată discuția)