Buna seara a-ti putea va rog sa-mi spuneti cat dureaza redactarea unei hotarari judecatoresti?Hotararea a fost data de 3 luni dar nici acum nu s-a redactat. Am facut si doua cereri de urgentare a redactarii acelei hotarari dar fara nici un rezultat.
A-ti putea va rog sa-mi spuneti cat o sa mai dureze? In mod normal nu trebuia sa fie redactata in termen de 30 de zile de la pronuntare?
Va multumesc,anticipat.
Cu mult respect.
Conform dispozitiilor legale, hotararea judecatoreasca se redacteaza in termen de 30 zile de la data pronuntarii. In realitate dureaza mult mai mult, asa cum este si cazul dvoastra. Singurul lucru pe care il puteti face este sa depuneti cereri de urgentare redactare, asa cum, de altfel, ati si facut.
Da, asa cum a aratat si colega avocat mai sus cam atat puteti face.
Depinde si despre ce stadiu procesual este vorba si daca inculpatul se afla in stare de libertate...sau este arestat...
Daca e arestat se redacteaza mai repede, dar depinde si in ce stadiu procesual va aflati.
Insatanta este Curtea de Apel Brasov unde s-a judecat apelul. Totusi nu inteleg de ce duraza atat din moment ce inculpatul este arestat de la savarsirea infractiunii de omor. hotararea s-a dat acum 3 luni si urmeaza ca dosarul sa mearaga mai departe la ICCJ in urma recursului facut de ANP,desi hotararea a fost una definitiva.
Ce as putea face sau cum as putea proceda pentru a se radacta mai repede acea hotarare? Nu exista nici o alta cale de a se putea redacta mai repede?
Va multumesc.