avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere pentru tehnoredactarea unei hotarari
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere pentru tehnoredactarea unei hotarari

Buna ziua as dori sa va intreb daca se poate face o cerere pentru urgentarea tehoredactarii unei hotarari penale? E nevoie de o cerere anume depusa personal la instanta care a dat acea hotarare sau se poate face una de mana trimisa prin posta cu confirmare de primire? In acest caz cum ar trebui sa procedez?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: marystanga , utilizator 12:21, 26 Martie 2014
Solicitati oficial presedintelui de instanta urgentarea redactarii hotararii
Contactati grefierul,astfel incat imediat dupa redactare sa puteti prelua personal un exemplar al hotararii
Adresati cererea si vedeti ce se intampla.
In trecut aveam sorti de izbanda in mod rapid pe asa ceva dar e posibil ca in prezent sa existe probleme daca nu o motivati deosebit de bine.
In cazul ,,Greilor footbalului" s-a formulat cerere de redactare dar nu s-a redactat hotararea desi aveau mare nevoie de redactarea hotararii pentru a se putea judeca.
Poate ca nu s-au scurs nici cele 20 de zile in acel caz...dar legea nu zice de 20 de zile minimum...
In fine...depuneti cererea si vedeti ce se va intampla.

Va multumesc foarte mult pentru raspuns domnule avocat o sa incerc saptamana viitoare sa depun acea cerere apoi o sa astept sa vedem ce se intampla. In cazul meu saptamana viitoare se implinesc cele 20 de zile insa eu am tot luat legatura la Curtea de Apel de unde odata mi-au spus ca s-a redactat iar saptamana aceasta cand am revenit din nou cu un talefon m-i s-a spus ca inca nu este redactata.Sincer nu mai inteleg nimic sper sa se redacteze mai repede pentru a fi trimis dosarul mai departe la ICCJ.
Inca o data va multumesc,cu mult respect.
Termenul de redactare ale unei hotarari penale este de cel mult 30 de zile de la pronuntare, asa cu prevad disp.art.406 din noul cod de procedura penala ( cel de 20 era prevazut de vechiul cod).
Art.406
Redactarea şi semnarea hotărârii
(1) Hotărârea se redactează în cel mult 30 de zile de la pronunţare.
(2) Hotărârea se redactează de unul dintre judecătorii care au participat la soluţionarea cauzei, în cel mult 30 de zile de la pronunţare, şi se semnează de toţi membrii completului şi de grefier.
.......................................................
Va multumesc pentru raspuns si as dori sa va intreb daca in mod normal dosarul trebuie sa mearga mai departe la ICCJ in urma reursului facut de ce dureaza atat redactarea si motivarea unei hotarari definitive? In prima instanta s-a judecat instanta de fond la Tribunal iar in a doua apelul la Curtea de Apel care a dat hotarerea ca fiind una definitiva,respingand aplul facut si mentinand hotararea data de Tribunal ca fiind una definitiva si corecta. Insa s-a facut recurs mai departe astfel dosarul trebuie sa mearga mai departe la ICCJ. Nu inteleg de ce dureaza atat motivarea si redactarea unei hotarari?
Va multumesc,anticipat.
Cu mult respect.

Alte discuții în legătură

Ln cat timp se redacteaza o hotarare marystanga marystanga Buna seara a-ti putea va rog sa-mi spuneti cat dureaza redactarea unei hotarari judecatoresti?Hotararea a fost data de 3 luni dar nici acum nu s-a redactat. Am ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza sa se intoarca un dosar de la curtea de apel bucuresti la judecatorie? Mihaitzu Mihaitzu Pe scurt ,sa nu plictisim,apelul a fost respins ca fiind nefondat in data de 10.09.2015 si nici pana acum nu s-a trimis inapoi la judecatorie ! De mentionat ca ... (vezi toată discuția)
Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti ContSters247399 ContSters247399 am si eu o intrebare. de cate ori se pot face cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti?? am facut o cerere deja si astept si nu a venit ... (vezi toată discuția)