avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cat timp dureaza trimiterea unui dosar de la o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cat timp dureaza trimiterea unui dosar de la o instanta la alta?

Buna ziua imi pute-ti va rog spune cat timp dureaza trimiterea unui dosar de la Curtea de Apel mai departe la ICCJ daca hotararea judecatoreasca a fost redactata de 3 saptamani? Nu inteleg ce fel de legi avem la noi in tara pentru ca nimeni nu le mai respecta,a trebuit sa astept mai bine de 3 luni pentru a fi redactata hotararea judecatoreasca iar acum ca in final s-a redactat de 3 saptamani inca nu a plecat dosarul mai departe la ICCJ. De ce duraza atat cand de fapt hotatraraea esta definitiva si mentinuta de ambele instante atat de Tribunal cat si de Curtea de Apel?
Ce as putea face in acest caz? Cum as putea urgenta situatia?
Va multumesc,anticipat.
Cu mult respect.

Cel mai recent răspuns: marystanga , utilizator 11:55, 13 Iunie 2014
Nu aveti ce sa faceti in acest moment,deoarece instantele judeca numai anumite cauze urgente,deoarece judecatorii se afla si ei in vacanta
Daca este hotararea definitiva, de ce trebuie sa mai plece dosarul la ICCJ ???

Ati formulat recurs in casatie?

ynocentta a scris:

Nu aveti ce sa faceti in acest moment,deoarece instantele judeca numai anumite cauze urgente,deoarece judecatorii se afla si ei in vacanta

vorbim de o cauza penala... in cauzele penale nu exista vacanta judecatoreasca!

... vacanta judecatoreasca este in perioada 1 iulie - 1 septembrie.
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2014
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Da,s-a facut recurs desi hotararea este definitiva fiind data de tribunal si mentinuta apoi de catre Curtea de Apel.
A-ti putea va rog sa imi spune-ti ce demersuri as putea urma astfel ca dosarul sa fie trimis mai repede la ICCJ?
Din cate stiu si eu vacantele judecatoresti nu sunt in aceasta perioada iar in cauzele penale asa cum a-ti spus si d-voastra domnule avocat nu sunt vacante.
Totusi nu inteleg de ce dureaza atat? De 5 ani ma zbat sa castig dreptul fetitelor mele minore ramase fara tatal lor din pricina celor de la ANP.
Nu aveti ce sa faceti!
Daca ati formulat recurs, dosarul o sa ajunga la ICCJ.

Dar, la acest moment recursul este cale extraordinara de atac si se judeca pe o procedura speciala; mai mult decat atat, nici nu se vor cita partile din dosar.

Esential este ca recursul sa fie motivat in termenul legal.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile date si as dori sa va mai intreb daca se mai poate face ceva cu privire la hotarare din moment ce s-a facut recurs?
As dori sa mentionez faptul ca acum 5 ani sotul meu a fost arestat deoarece a fost prins la volanul unui autoturism fara sa detina permis de conducere,pedeapsa sa fiind de 1 an si 3 luni.Fiind arestat a fost dus pe Penitenciar unde a fost pus in camera cu alti 10 detinuti,toti fiind ijnchisi pentru omoruri,violuri,etc...,nici unul nu avea sub 15 ani de executat. Acolo in camera a fost batut,bataie care a dus la decesul sau.In urma procesului care s-a deschis dupa moartea sa am inteles ca el nu avea ce cauta in acea camera pentru ca fiecare detinut trebuia repartizat in functie de pedeapsa savarsita si ca cei vinovati de aceasta tragedie sunt cei de la conducerea penitenciarului pentru care raspunde ANP-ul si cel care l-a batut. Atat Tribunalul cat si Curtea de Apel mi-au dat castig de cauza stabilinduli-se celor doua minore o pensie lunara si daune morale,obligand astfel ANP-ulla plata acestora. Insa cei de la ANP au facut recurs spunand ca ei nu se constituie ca parte responsabila civilmente.
Se mai poate ataca acea hotarare definitiva? Ce se va intampla la ICCJ?
Va multumesc,cu mult respect.

Alte discuții în legătură

Omor calificat marystanga marystanga Buna seara. In anul 2008 in luna octombrie tatal a doua fetite minore in varsta de 29 de ani a fost arestat deoarece a fost prin fara carnet la volanul unei ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca o hotarare definitiva prin recurs? marystanga marystanga Buna ziua as dori sa va intreb daca conform deciziei penale data de catre Curtea de Apel in care respinge apelurile declarate impotriva sentintei penale data ... (vezi toată discuția)
Ln cat timp se redacteaza o hotarare marystanga marystanga Buna seara a-ti putea va rog sa-mi spuneti cat dureaza redactarea unei hotarari judecatoresti?Hotararea a fost data de 3 luni dar nici acum nu s-a redactat. Am ... (vezi toată discuția)