avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dobanda legala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dobanda legala

buna ziua
cu ce procent se diminueaza dobanda legala calculata pentru o persoana fizica?
stiu ca se calculeaza din dob de referinta bnr diminuata cu cateva puncte procentuale, dar nu mai stiu exact cu cat.

va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters215404 , utilizator 23:23, 19 Decembrie 2012
Pt. pers. fizice rata dobanzii legale este diminuata cu 20%.
Daca dobanda este datorata pentru intarziere la plata se adauga 4 puncte procentuale la dobanda de referinata a BNR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea dobanzii legale bnr monica_foica monica_foica La calculu dobanzii legale se aplica 4 puncte procentuale la dobanda de referinta comunicata de BNR? Iar la persoanele fizice se scade din dobanda legala+4% , ... (vezi toată discuția)
Valoare dobanda legala cristianvladescu cristianvladescu Care este nivelul actual al dobinzii legale pe care o pot pretinde unui client care nu si-a platit la scadenta facturile? Cum se calculeaza? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala rosu gheorghe rosu gheorghe Printr-o hotarare judecatoreasca am fost obligat sa returnez o suma de 13377,85 lei nedatorata si incasata de mine la data de 15.06.2012 in urma unei ... (vezi toată discuția)