avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme cu o cerere de despagubire, primita de la o ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme cu o cerere de despagubire, primita de la o societate de asigurari.

Buna ziua,

As dori sa imi dati un sfat pentru speta urmatoare; voi incerca sa fiu scurt si la obiect.

In urma cu aproape 3 ani, in apartamentul bunicului meu s-a spart o teava de alimentare cu apa, care a dus, probabil, la inundarea vecinului de la etajul inferior. Spun probabil pentru ca nu am fost anuntat in niciun fel de acest lucuru.
Azi, bunicul meu, primeste de la societatea de asigurare, la care era asigurat veciunul, o cerere de despagubire in valoare de aproximativ 1800 lei, care trebuie platita in decursul a 15 zile.
Este corect ca dupa atatia ani firma de asigurare sa pretinda recuperarea pagubei, desi nu am fost anuntat oficial ca s-a produs aceasta paguba la momentul respectiv, si acestia nu au nicio dovada concreta ca inundatia din apartamentul vecinului a fost produsa de bunicul meu.
Mentionez ca la aceasta cerere de recuperare, a fost anexat o copie a unei adeverinte, prin care Administratia blocului confirma producerea avariei.

Va multumesc anticipat pentru informatii/sfaturi!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
tiberiupi@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: tiberiupi@yahoo.com , utilizator 15:00, 20 Decembrie 2012
In prima faza puteti contesta cererea de despagubire trimitandu-le o adresa prin care le transmiteti acet fapt. Probabil dupa aceea o sa va dea in judecata unde trebuie sa demonstreze ca prejudiciul respectiv a fost produs din vina bunicului dvs. Nu stiu ce contine acea adeverinta si cat de folositoare este pentru a proba vina bunicului dvs. Un alt aspect important este daca avaria s-a produs pe tronsonul comun de teava sau pe tronsonul ce apartine exclusiv bunicului dvs. In prima situatie nu conteaza in dreptul carui apartament s-a spart teava raspunderea este colectiva. Cel mai bine obtineti o copie a adeverintei de la administratie sa vedeti ce scrie in ea.



In primul rand va multumesc pentru raspuns.
Va atasez in continuare poze cu cererea de despagubire primita de la Omniasig. La acesta au fost atasate mai multe documente printre care si adeverinta semnata de administratorul blocului, respectiv presedinte.
[ link extern ]
[ link extern ]
Cred ca exista sanse sa castige procesul daca il intenteaza. Dar pe de alta parte recuperarea sumelor ar fi dificila: procesele dureaza mult, bunicul dvs. fiind pensionar are posibilitatea sa plateasca sumele datorate in rate cu valoare mica, etc. Dar e neplacut sa se ajunga la proces: timp pierdut, cheltuieli suplimentare....Din punctul meu de vedere trebuie sa ajungeti la un compromis, cred ca sunt dispusi sa accepte o suma mult mai mica pentru a renunta la pretentii.





Dar aceasta suma nu cumva se prescrie dupa o anumita perioada? Se fac trei ani de la evenimentul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna apartament llp_llp llp_llp Locuiesc la parterul unui bloc si de aproximativ doua saptamani tavanul din baie s-a umezit progresiv si a aparut mucegai. Am luat legatura cu vecinii de ... (vezi toată discuția)
Vecini inundati - asiguratorii ne dau in judecata seldom seldom Buna ziua, In urma cu un an la intersectia intre teava principala a blocului ( teava verticala ) si teava apartamentului ( teava pe orizontala ) s-a produs ... (vezi toată discuția)
Vecini inundati - asiguratorii ne dau in judecata seldom seldom Buna ziua, In urma cu un an la intersectia intre teava principala a blocului ( teava verticala ) si teava apartamentului ( teava pe orizontala ) s-a produs ... (vezi toată discuția)