avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt Calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt Calificat

Buna seara ,acum 2 zile am fost prins cand am incercat sa fur din [editat ] un salam si o cutie de ton,agentii de paza m au dus intr o camera unde mi au luat datele si au spus ca trebuie sa achit contravaloarea(60 ron),la scurt timp dupa ce am platit bani mi s a spus ca,cheama politia si mi au restituit bani.In scurt timp au ajuns si politisti care mi au luat datele si m au condus la sectie unde mi au fost luate amprentele si mi s-a luat o declaratie.Ce mi se poate intampla ,tin sa mentionez am 20 de ani ,nu lucrez,o situatie financiara slabuta,sunt student anul 2 si este prima abatere.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
platiti contravaloarea produselor la politie astfel incat prejudiciul sa fie recuperat. In instanta mergeti pe recunoastere, cereti aplicarea 320 ind.1 cod proc. penala si cel mai probabil veti obtine o pedeapsa cu inchisoarea, a carei executare va fi suspendata.
Parerea mea e ca daca nu aveti antecedente penale si achitati prejudiciul, nu mai ajungeti la instanta.
Vi se va aplica o amenda de catre procuror.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
Francisc Gerber, Avocat
Si daca nu achitati prejudicul puteti primi o amenda administrativa pentru un salam...

Este insa bine sa achitati prejudiciul pentru ca oricum este mic si nu are sens sa va complicati.
Puteti achita si in rate daca nu aveti bani.
Distinsi mei domni si domnisoara avocat,cei de la supermarket nu au dorit sa le achit contravaloarea.Sugestii?Va multumesc pentru raspunsuri
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
daca nu exista prejudiciu, in sensul ca produsele sustrase au ramas in magazin, nu mai trebuie sa achitati nimic. Cat despre pedeapsa, nu va putem garanta ca ajungeti sau nu in instanta si ce pedeapsa veti primi.

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket andra88 andra88 ...de curand am furat produse:(( din carrefoure in valoare de 1mil vechi,am fost prinsa dusa de paznici in camera alaturata,s-a facut o evaluare a ... (vezi toată discuția)
Amenda penala in caz de furt amalyalove amalyalove Buna ziua am nevoie de ajutor.Sora mea a fost prinsa de paza dintr-un hipermarket in felul urmator:ea lucreaza in acel hipermarket la casa si in decursul zilei ... (vezi toată discuția)
Furt din magazine.......amnda penala sau inchisoare ContSters196623 ContSters196623 Buna ziua Sunt din timisoara si as dori daca se poate sa imi dati simie niste sfaturi. Am comis un furt dintr-un hipermarket, nu sunt foarte incantat sa va ... (vezi toată discuția)