avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda penala in caz de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda penala in caz de furt

Buna ziua am nevoie de ajutor.Sora mea a fost prinsa de paza dintr-un hipermarket in felul urmator:ea lucreaza in acel hipermarket la casa si in decursul zilei de ieri nu a scanat produsele unei colege de munca,aceasta a fost prinsa de securitatea magazinului si adusa la casa unde au constatat ca pe bon nu exista decat pretul unei pungi.A fost chemata polotia si au fost duse la politie pentru declaratii.Surorii mele i s-a spus ca i se va da o amenda penala in valoare de 5-10 milioane.Cat timp ramane acest lucru la cazier,sau afecteaza cazierul?Poate avea probleme mai mari?am uitat sa mentionez ca e majora.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Paul123@573399474 , utilizator 21:28, 27 Septembrie 2023
In cazul infractiunii de furt nu exista ca pedeapsa alternativa amenda penala, ci ,eventul, surorii dvs. ii poate fi aplicata o amenda administrativa ,pe considerentul lipsei pericolului social , amenda care nu se trece in cazier.
Si cat este cuantumul prejudiciului?
in jur de un milion un milion jumate
Sora dvs.pentru savarsiirea infractiunii de complicitate la furt calificat,daca nu mai avut condamnari anterioare,daca va colabora formal cu organele de urmarire penala,poate beneficia de o amenda administrativa a procurorului conf.art.18/1 c.pen.
Aceasta sanctiune nu va fi inserata in cazierul judiciar.
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
Radu Gabrian, Mediator
amalyalove a scris:

in jur de un milion un milion jumate

Adica 150 ron lei.In acest caz nu sunt probleme deosebite.

Alte discuții în legătură

Furt din magazin gaby_flo gaby_flo AM O CUNOSTINTA CARE A FURAT UN RUJ dintr-un hipermarket,iar apoi a fost luata la sectie unde a dat declaratie si i s-au facut poze si ii s-au luat amprente.o ... (vezi toată discuția)
Cica:''furt calificat''...ce inseamna?! ana333 ana333 Buna....sunt disperata...va rog ma puteti ajuta....in urma cu ceva timp am fost intr-un hypermarket si mi-am achizitionat cateva bunuri...am dat si pe la ... (vezi toată discuția)
Furt si cazier pavel-ionela pavel-ionela Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am fost de curand intr-un Mall impreuna cu o prietena. Am fost impreuna prin magazine si am probat diverse ... (vezi toată discuția)