avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recursul se poate declara daca am numai copia minutei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recursul se poate declara daca am numai copia minutei sentintei penale ?

Buna seara , doresc si eu sa va intreb urmatoarele :
1) ieri mia fost eliberata o copie de pe minuta sentintei penale, pot face recurs dupa aceasta daca hotararea nu este redactata inca ?, expira cele 10 zile de la pronuntare pe data de 24 si slabe sanse de a intra in posesia hotarari!
2) Cum se procedeaza , introduc recurs pe baza acestei minuta si apoi la momentul in care intru in posesia hotararii fac argumentul si motivarea recusrsului?
Va rog explicatii in pasi ceea ce trebuie sa fac. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:02, 19 Decembrie 2012
Varianta de la nr 2 e cea corecta.
Da, declarati recursul si motivele le veti face ulterior.
In penal nu este ca in civil si nu se comunica hotararea in intregul ei.
Hotararile penale se redacteaza in termen de 20 de zile de la pronuntare, prin urmare declarati recurs in termen de 10 zile de la pronuntare si ulterior redactarii hotararii veti formula si motivele de recurs.
Hotararile penale nu se comunica dupa redactare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen redactare hotarare penala puncuskaa puncuskaa cam cat dureaza ca o hotarare in prima instanta sa fie motivata? stiu ca depinde de nr dosarelor dar un aproximativ daca se poate? (vezi toată discuția)
Proces civil de partaj bunuri comune - pronuntare fond Taisa Denisa Taisa Denisa Din anul 2006 am intentat la judecatoria Deva un proces civil de partaj bunuri comune dupa divort. In 17 decembrie 2010 a avut loc pronuntarea. Ceea ce ma ... (vezi toată discuția)
Pronuntare sentinta BIGHY BIGHY Scuzati-ma ca va deranjez cu o intrebare dar nu m-am lamurit in privinta unui aspect.Solutia intru-un dosar penal urmeaza a fi data zilele astea, de unde pot ... (vezi toată discuția)