Ca avocat nu va puteti angaja. Pentru a fi avocat va trebui sa promovati examenul de admitere in profesie, organizat anual. Ulterior veti face stagiatura 2 ani pe langa un maestru. Alte alternative sunt sustinerea examenului de admitere la INM sau la Institutul care formeaza grefieri, imi scapa acum denumirea, examen de admitere in profesia de notar.
Alte alternative: executor judecatoresc,
Ori variante de job-uri care nu au legatura cu practica juridica.
Puteti fi angajat in domaniu ca si consilier juridic , consultant juridic, expert jurist sau puteti opta pentru una din profesiile liberale : avocat, notar, executor judecatoresc .
sau
puteti opta pentru un domeniu apropiat celui in care v-ati dat licenta : resurse umane etc.
Am terminat Facultatea de Drept-specializarea stiinte juridice.
Pentru a fi executor judecatoresc, ce trebuie sa fac? Trebuie sa urmez niste cursuri undeva sau sa sustin un examen? Sau..care ar fi acele variante de job-uri care nu au legatura cu practica judiciara? Sunt aproape disperat, au trecut 2 ani de cand am terminat facultatea si nu reusesc sa ma angajez nicaieri..
Studiati legea care reglementeaza domeniul. Ca in orice profesie liberala, accesul in profesie se face prin examen, iar stagiatura in cadrul unui cabinet de executor judecatoresc.