avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Stagiatura...?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Stagiatura...?

Am frecventat cursurile fac de drept din Timisoara,si acum urmeaza sa-mi finalizez studiile,licenta.Lamuriti-ma daca pot sa fac stagiatura(cat timp?) inainte sa obtin licenta,diploma.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 01:30, 31 Ianuarie 2011
Daca va referiti la stagiul de practica-obligatoriu-ca student,este normal sa-l faceti in timpul facultatii,si chiar obligatoriu.Daca va referiti,de exemplu la stagiatura in calitate de avocat stagiar,sau notar,aceasta este posibila dupa absolvirea facultatii si a examenului de licenta.
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
Stagiatura (care dureaza 2 ani) se face doar dupa promovarea examenului de admitere in Barou. Asta daca va referiti la avocatura.:)
Pana la obtinerea diplomei/sustinerea examenului de licenta,puteti face practica la un cabinet de avocatura.
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
luiza2008, utilizator
Inteleg,din pacate mi-am intrerupt studiile in 2002,adica mi-a ramas sa fac licenta numai,dar nu am facut stagiatura in timpul studentiei.Iar acum urmeaza sa obtin diploma,si sunt nedumerita in legatura cu alegerea profesie.Lucrarea mea de diploma este din drept international public,daca conteaza undeva.As alege sa fiu notar public,consilier juridic,sau avocat.Dar sunt nehotarata!Ajutati-ma cu pareri..multumesc.
Nu are importanta daca v-ati intrerupt studiile,iar abia acum veti sustine licenta. Important pentru a accede intr-o profesie juridica,liberala sau nu,este sa fiti licentiata in Drept.
Cat priveste tema lucrarii de licenta,nici asta nu conteaza atunci cand va veti inscrie la vreun examen-Barou,notari,consilier juridic,INM etc. :)
Luati licenta si va orientati dupa aceea.
Puteti lucra ca si consilier juridic la orice societate comerciala, fara alte formalitati.
In rest, alte profesii juridice se pot exercita doar dupa un examen - de admitere in barou, de admitere la I.N.M. ( Institutul National al Magistraturii) etc.
Cu un simplu search pe google gasiti toate informatiile necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutorial admitere avocatura roumanie roumanie As dori si eu niste informatii despre ce pasi trebuie sa urmezi ca sa intri in avocatura. Probabil unii gandesc de pe acum ca am terminat facultatea cum a ... (vezi toată discuția)
Studii necesare unui avocat Alina B. Alina B. am licenta data la alta facultate si acum incep masterul acolo. Intre timp citesc si invat autodidact si dupa bibliografia de la facultatea de drept. am aflat ... (vezi toată discuția)
Pasi necesari pentru a deveni avocat ContSters256555 ContSters256555 Buna seara, Tocmai am terminat clasa a 11-a la un liceu din Cluj si pe viitor, m-am gandit sa aplic la Facultatea de Drept din Cluj. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)