avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... studii necesare unui avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

studii necesare unui avocat

am licenta data la alta facultate si acum incep masterul acolo. Intre timp citesc si invat autodidact si dupa bibliografia de la facultatea de drept. am aflat ca se poate urma un an de studii, dupa master (postuniv) dar as vrea sa stiu care ar fi toti pasii ce trebuiesc urmati pt a ajunge avocat. daca se poate, lasati si un link, cu detalii despre acest subiect. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: iulia. , utilizator 19:34, 28 Martie 2010
obligatoriu facultatea de drept cu obtinerea licentei in drept, apoi promovarea examenului de primire in profesia de avocat, apoi promovarea examenului de definitivat...
si pt a fi avocat, banuiesc ca vreti pledant, aveti nevoie de multeeee "ingrediente":)) : stiut bine materia, bun orator, lipsa tracului in timpul pledoariei, trebuie sa fiti pe faza, raspunsul sa fie dat la obiect, motivat, fara obraznicie... indiferent de ce iti aud urechile=D>
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
Din pacate nu avem nici un link catre www.nu-mai-credeti-toate-balivernele.com.

Ca sa ajungeti avocat trebuie sa urmati facultatea de drept, apoi sa dati examen de intrare in barou.
1.Facultatea de drept
2.Examenul de admitere in profesie
3.Examenul de definitivat

Mult succes!B-)
dupa promovarea examenului de primire in profesie, trebuie sa faceti stagiatura la un cabinet de avocatura , timp de doi ani .
dupa aceasta perioada de practica urmeaza examenul de definitivat .
Buna ziua!
Dupa cum te-au informat distinsele mele colege, pentru a putea intra in avocatura este necesar ca, dupa absolvirea facultatii de drept, sa participi si sa promovezi examenul de primire in profesia de avocat (examen de admitere in Barou) .
Cel mai apropiat examen este cel din luna septembrie 2010, perioada 15-19 septembrie. Daca doresti sa cumulezi mai multe informatii referitoare la acest subiect te invit sa accesezi linkul de mai jos, link direct catre un topic intitulat "Admitere Barou 2010". Acolo te vei putea documenta cu toate informatiile referitoare la sustinerea acestuia, tematica, bibliografie, carti si autori dupa care este recomandat sa studiezi, s.a.m.d.
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Acces in profesia de avocat Adela.Alexandra Adela.Alexandra Saptamana trecuta mi s-a spus ca daca se face dovada lucrului cu carte de munca la un birou de avocatura, dupa finalizarea licentei, se poate face accesul in ... (vezi toată discuția)
Informatii-facultatea de drept ContSters86398 ContSters86398 Va rog mult sa-mi explicati cum se procedeaza !Dupa ce termini facultatea de drept esti avocat stagiar si trebuie sa stai pe langa un alt avocat s ate invete ... (vezi toată discuția)
Definitivare sesiunea noiembrie 2009 Vasile Alexandru Vasile Alexandru ce se stie despre examenul care tocmai s-a terminat? rezultate, pareri, opinii............. am inteles ca a fost draconic de aceasta data... nu m-ar mira sa ... (vezi toată discuția)