avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Tutorial admitere avocatura
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Tutorial admitere avocatura

As dori si eu niste informatii despre ce pasi trebuie sa urmezi ca sa intri in avocatura. Probabil unii gandesc de pe acum ca am terminat facultatea cum a terminat-o...si acu visez sa fiu avocat ca in filme... Totusi as dori niste raspunsuri la obiect, daca se poate, si fara descurajari...:D

Pina acum din know-how-ul prezent aici as putea rezuma:

- se pot inscrie la admitere cei cu studii de licenta

- admiterea se organizeaza in fiecare an, prin toamna, de catre UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA

- tematica se publica cu 60 de zile inainte

- nu conteaza notele din facultate sau la licenta

Ce nu-mi este foarte clar:

- examenul il dai in judetul tau?

- maestrul trebuie sa ti-l gasesti dinainte sau poti si intr-un anumit interval dupa examen. Daca daca in ce interval...

- maestrul trebuie sa fie inscris in baroul din judetul unde ai dat examenul

- ce importanta are nota de la examen

- in afara de cei care au cunostinte/relatii/rude si-s fac stagiatura la ei - o persoana normala cum intra la stagiatura? Adica prin ce metode agata un avocat.

- un avocat cati stagiari poate sa aiba pe parcursul unui ciclu (2 ca la notari?)
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 10:48, 18 Noiembrie 2007
Examenul de admitere se organizeaza de catre fiecare barou in parte. Dar tematica si bibliografia, cat si subiectele unice (destul de multe) se adopta la nivel national.
Avocatul maestru trebuie sa il ai dupa ce iti iei examenul de intrare , in momentul in care mergi si iti ridici decizia de la Barou, si cand iti faci si contractul de colaborare cu el sau de salarizare.....depinde..
Avocatul trebuie sa fie din Baroul la care iti iei examenul.
Nota la examen nu are relevanta daca iei la toate examenele 6, si ai media minim 7.
Exista si avocati ..........spre surprinderea unora, care intr-adevar nu iti cer bani pentru a fi maestrul tau.....dar trebuie sa fii bun, ca daca un avocat are nevoie de un ajutor, si implicit te ajuta sa inveti ceva pe perioada stagiului , trebuie sa fii capabil sa il ajuti.....Depinde in ce judet vrei sa intri.....sunt si pe net anunturi a unor avocati care doresc stagiari......Poti sa mergi la cabinete si sa intrebi.....dar ca sa gasesti un avocat care sa doreasca sa colaboreze cu tine trebuie sa fii suficient de pregatit ca sa ii poti fi de ajutor.....
In cazul in care esti dispus sa platesti nu stiu.....cel putin nu e cazul meu...
Un avocat poate sa aiba 2 stagiari, depinde ce venituri declarate are.....
eu ink sper pana termine eu facultatea sa se schimbe legea...si sa se schimbe metoda de accedere in barou, Uniunea Barourilor exagereaza cu toate examinarile....de ce un ciclu de licenta in studii juridice si sa nu poti profesa decat ca si consilier juridic cu drepturi limitate de predare....clar mai este nevoe de o profesie juridica pentru omul de rand....caci nici consilierul juridic nici avocatul nu sunt indeajuns....sorry dak sunt putin off-topic :">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura pansy pansy Va rog tare mult daca imi puteti oferi cateva informatii privind pasii care trebuiesc urmati pentru a deveni avocat. Inca sunt studenta dar as vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Cum gasesc un avocat pe langa care sa stau pe perioada stagiaturii?? oana_lex82 oana_lex82 Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii..Am absolvit facultatea in 2006 si as dori sa incerc sa dau examenul de admitere in Baroul Vrancea...e ff greu pt ca ... (vezi toată discuția)
Stie cineva? admitere avocatura! crisu_maria crisu_maria Stie cineva in cat timp de la admiterea in barou trebuie sa imi gasesc un avocat cu care sa inchei un contract de colaborare? acest avocat poate face parte ... (vezi toată discuția)