Va rog tare mult daca imi puteti oferi cateva informatii privind pasii care trebuiesc urmati pentru a deveni avocat. Inca sunt studenta dar as vrea sa stiu ce am de facut dupa ce obtin licenta, pentru ca imi este destul de neclar. Multumesc mult!
Pai in primul rand trebuie sa treceti examenul de licenta si apoi, in toamna sa urmariti la baroul din judetul unde domiciliati sa vedeti cand organizeaza concurs de admitere (de obiceoi se organizeaza in luna noiembrie). Invatati temeinic grila de materii propusa (o sa vedeti ca vor fi publicate si subiectele...in numar mare dar totusi e ceva), si va prezentati la fiecare proba: interviu care este eliminator si cele 4 materii. Important este sa aveti si un maestru pe care trtebuie sa il gasiti inainte de exam de preferinta.
"maestru" inseamna un avocat cu care sa colaborezi ca stagiar, care sa te rescpecte si sa te plateasca pentru munca depusa. Problemele referitoare la admiterea in barou se discuta pe alt topic: www.avocatnet.ro/content/for...
Buna ziua!
1. Va inscrieti la barou in vederea sustinerii examenului de admitere in profesie.
2. Va cautati un avocat maestru. Dupa promovarea examenului, aveti 2 luni la dispozitie sa va gasiti un avocat maestru care sa va angajeze ca si colaborator.
3. Faceti stagiu de practica 2 ani.
4. Va inscrieti la examenul pentru definitivare in profesie.
Cum il promovati, gata treaba!
Cu stima,
av. Silviu Serban
Gata treaba? Pai cum vine asta? Dupa definitivat nu mai inveti? Ai terminat tot, esti desavarsit iar stiinta se revarsa din tine?
Ordinea preferabila e putin alta. Inca din facultate faci practica la un avocat, oricum teoria nu inseamna tot pentru viitorul in profesie. Dupa examen nu ai un "maestru" in sensul deplorabil pe care l-a capatat, ci un coordonator de stagiu de la care sa inveti si langa care sa te formezi. In cel mai fericit caz, dupa def nu o iei de capul tau prin papusoi, ci ramai in cadrul aceleiasi forme de exercitare a profesiei.