avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contestatie cota-comuna agent termic bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contestatie cota-comuna agent termic bloc

Mi se emit facturi de către societatea locală de termoficare prin care sunt calculate sume de plată (cotă-comună + penalităţi) pentru agentul termic pe care îl furnizează blocului în care locuiesc.
Tot tronsonul de la parter până la ultimul etaj are demontată coloana de încalzire căci toate aparamentele au centrală proprie, astfel încât prin niciunul nu trece agent termic. Pe casa scării nu există ţevi, calorifere sau alt gen de radiatoare.
Argumentul furnizorului a fost că beneficiez indirect de căldura emantă în subsol de ţevile prin care trece agentul termic. În plus ,,am fost pus la zid'' că beneficiez de căldura trecută prin pereţi de la vecinii care nu au centrală termică proprie. Fără comentarii!
Intenţionez să acţionez în judecată această aberaţie prevăzută în Ordinul 343 al ANRSC si Norma tehnică din 13/07/2010, art. 2, lit. b) şi rog pe cine cunoaşte o situaţie asemănătoare să-mi ofere sprijin legislativ.
Locuind la ultimul etaj, eu consider că nu beneficiez nici direct, nici indirect de serviciul furnizorului de agent termic.
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 14:29, 26 Februarie 2013
Cat este suma despre care spui ca esti nemultumit ?. Cat e halatu... ?.
1-Din precizarile dvs nu rezulta concret
cum vi se emit dvs ca proprietar facturi de catre furnizorul de servicii pentru plata parti comune intreg condominiu
2-Interesul dvs pentru debransare de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic nu constituie temei legal pentru a fi exonerat de la plata parti comune
Au existat n spete similare in care reclamantul proprietar a obtinut hotarare defavorabila
Atacarea normelor in vigoare nu se exercita initial in instanta,fiind necesara parcurgerea anumitor etape prealabile anterioare
1. Facturile se emit tuturor celor care domiciliază în bloc, indiferent de faptul că au sau nu centrală proprie, cu menţiunea cotă-comună.
2. Interesul meu pentru debranşare de la sistemul centralizat a apărut ca urmare a serviciului prost şi scump de care beneficiam, adică nişte calorifere slab încălzite şi nişte facturi enorme. Acum nu mai plătesc director general, director adjunct, o armată de contabili, secretare, instalatori, încasatori de teren, casieri de birou şi alţi salariaţi din schema de personal a societăţii de termoficare.
ªi ca să fiu mai clar, consturile comune ale imobilului nu le contest (reparaţii, dotări, izolaţii), însă plata unei aşa-zise călduri emanate în subsol mi se pare total nejustificată.
Este un abuz aşa cum a fost şi cu taxa pe poluare, dar într-o zi se vor trezi instanţele de judecată şi în cazul cotei-comune pentru încălzirea subsolului. Dar deocamdată avocaţii nu-şi bat capul să găsească vreo speţă a Curţii Europene de Justiţie fiindcă ne le iese nimic din afacerea asta şi toţi cei cu centrale proprii se complac în starea asta de susţinători ai unui sistem de termoficare scump şi ineficient.
[EDIT = atentie la ecprimare!, oricat ati fi de suparat, aici, pe forum, se foloseste un limbaj civilizat]
Vă mulţumesc pentru acurateţea explicaţiilor pe care mi le-aţi oferit.
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2012
elga50, moderator
Ati reusit sa rezolvati ceva?
Ma intereseaza deoarece sunt in aceeasi situatie.
Iata ce spune HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare. organizare si functionare a asociatiei de proprietari:
Art.32.
........
(3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.


Alte discuții în legătură

Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)
Firma de repartitoare mai poate repartiza costurile la caldura dupa indicatiile repartitoarelor? gato gato Am urmatoarea situatie: la centrala termica a unui bloc cu 44 apartamente au mai ramas bransati la sistemul centralizat 20 de locatari care au montate ... (vezi toată discuția)
Plata energiei termice chiar daca ai centrala de apartament codreanud codreanud cred ca ORDIN nr. 255 /2006 este un abuz.Nimeni pe lumea asta nu poate fi obligat sa plateasca un serviciu de care nu beneficiaza.personal stau la et4 intr-un ... (vezi toată discuția)