avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contestatie cota-comuna agent termic bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contestatie cota-comuna agent termic bloc

Mi se emit facturi de către societatea locală de termoficare prin care sunt calculate sume de plată (cotă-comună + penalităţi) pentru agentul termic pe care îl furnizează blocului în care locuiesc.
Tot tronsonul de la parter până la ultimul etaj are demontată coloana de încalzire căci toate aparamentele au centrală proprie, astfel încât prin niciunul nu trece agent termic. Pe casa scării nu există ţevi, calorifere sau alt gen de radiatoare.
Argumentul furnizorului a fost că beneficiez indirect de căldura emantă în subsol de ţevile prin care trece agentul termic. În plus ,,am fost pus la zid'' că beneficiez de căldura trecută prin pereţi de la vecinii care nu au centrală termică proprie. Fără comentarii!
Intenţionez să acţionez în judecată această aberaţie prevăzută în Ordinul 343 al ANRSC si Norma tehnică din 13/07/2010, art. 2, lit. b) şi rog pe cine cunoaşte o situaţie asemănătoare să-mi ofere sprijin legislativ.
Locuind la ultimul etaj, eu consider că nu beneficiez nici direct, nici indirect de serviciul furnizorului de agent termic.
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 14:29, 26 Februarie 2013
Nu, eu ma refeream, in cazul in care exista repartitoare in bloc, la faptul ca incalzirea este calculata de o firma de calcul, care firma trimite la asociatie un tabel centralizator numai cu calculul caldurii.

Interesati-va si vedem.
De ce trebuie sa umble proprietarul dupa centralizatoare lunare, cand de pe nota de consum individual ( care se da si celor cu centrale de apartament) , apare seria repartitorului comun , indexul vechi, indexul nou, diferenta, etc. ?. De pe aceasta nota se poate vedea cat s-a repartizat in functie de cota indiviza si cat s-a repartizat la coloanele de distributie verticale. Toti proprietarii platesc un consum comun care apare in procente (%) care se imparte in functie de suprafata apartamentului. La tevile comune, sumele difera de la un apartament la altul in functie de numarul tevilor existente , grosimea lor, modul de izolare, etc. .

Mai bine discutam de valorile repartitorului comun, locul unde este instalat , factorul de evaluare global, factor de amplasare, etc., chestii ingineresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)
Firma de repartitoare mai poate repartiza costurile la caldura dupa indicatiile repartitoarelor? gato gato Am urmatoarea situatie: la centrala termica a unui bloc cu 44 apartamente au mai ramas bransati la sistemul centralizat 20 de locatari care au montate ... (vezi toată discuția)
Plata energiei termice chiar daca ai centrala de apartament codreanud codreanud cred ca ORDIN nr. 255 /2006 este un abuz.Nimeni pe lumea asta nu poate fi obligat sa plateasca un serviciu de care nu beneficiaza.personal stau la et4 intr-un ... (vezi toată discuția)