Mi se emit facturi de către societatea locală de termoficare prin care sunt calculate sume de plată (cotă-comună + penalităţi) pentru agentul termic pe care îl furnizează blocului în care locuiesc.
Tot tronsonul de la parter până la ultimul etaj are demontată coloana de încalzire căci toate aparamentele au centrală proprie, astfel încât prin niciunul nu trece agent termic. Pe casa scării nu există ţevi, calorifere sau alt gen de radiatoare.
Argumentul furnizorului a fost că beneficiez indirectde căldura emantă în subsol de ţevile prin care trece agentul termic. În plus ,,am fost pus la zid'' că beneficiez de căldura trecută prin pereţi de la vecinii care nu au centrală termică proprie. Fără comentarii!
Intenţionez să acţionez în judecată această aberaţie prevăzută în Ordinul 343 al ANRSC si Norma tehnică din 13/07/2010, art. 2, lit. b) şi rog pe cine cunoaşte o situaţie asemănătoare să-mi ofere sprijin legislativ.
Locuind la ultimul etaj, eu consider că nu beneficiez nici direct, nici indirect de serviciul furnizorului de agent termic.
Vă mulţumesc.
@elga50
dar nu intereseaza pe nimeni daca ma incalzesc eu sau nu, ori daca cineva poate dovedi ca se incalzeste sau nu. Intrebarea era: de ce eu sunt obligat sa platesc mult mai mult pentru incalzirea spatiilor comune ale blocului decat cel care are centrala proprie (o suma de 4 ori mai mare) ????? ca raspuns ,ma intereseaza formula cu care mi se calculeaza mie comparativ cu cel ce are centrala proprie.
Raspunsul il gasiti in tabelul centralizator cu acest calcul care vine la asociatie de la firma de calcul.
V-am raspuns la intrebare in mesajul anterior. Oricum formula de calcul nu va ajuta foarte mult nestiind o seama de informatii care intra in calcul.
Eventual puteti intreba la firma.
in tabelul centralizator este doar suma finala pe care eu o suport din cheltuielile pentru incalzirea partilor comune ale blocului. v am pus intrebarea de mai sus deoarece persoana care incaseaza banii la casieria blocului mi a spus ca aceasta diferenta intre mine si cel care are centrala proprie este datorata faptului ca procentul din caldura partilor comune ni se imputa diferit: pentru mine 30% iar pentru el 10% (din cheltuiala cu incalzirea partilor comune ale blocului). cum se stabilesc aceste procente??
sincer nu stiu daca sunt sau nu repartitoare. daca sunt apartamente care nu au repartitoare are vreo valoare faptul ca unele din bloc au?
prin tabel centralizator ma gandesc la cel afisat in care sunt trecute pe rubrici separate nr de persoane, apa, costul caldurii pe partile comune ale blocului, toate acestea pe fiecare apartament in parte. deci?
ma puteti lamuri cu procentele pe care mi le a spus acel casier?