avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Impact autoturism - TIR
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Impact autoturism - TIR

Buna ziua,
In urma cu o saptamana autoturismul pe care il conduceam regulamentar a fost agatat de remorca unui TIR care a schimbat banda fara sa se asigure si sa semnalizeze.
Am convenit cu soferul vinovat sa completam formularul de intelegere amiabila si mi-a inmanat copie dupa asigurare, dupa care si-a vazut linistiti de drum.
Cand am sunat la firma de asigurari sa fac programare pentru constatare si deschidere dosar de dauna, agentul mi-a comunicat ca trebuie sa se prezinte ambele vehicule. Intrebarea mea este: de ce trebuie sa se prezinte si respectivul daca masina lui nu a fost avariata ? Soferul respectiv mi-a comunicat ca nu are de ce sa mai vina la constatare din moment ce mi-a semnat declaratia amiabila si mi-a dat asigurarea ?
Ce este de facut in cazul asta ? Mai am vreo sansa sa imi recuperez dauna ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: roxana75 , utilizator 10:13, 11 Ianuarie 2013
Care sunt documentele cu care trebuie sa ma prezint la agentul de constatare ? Probabil o sa fac mai multe drumuri dar vreau totusi sa duc cat mai multe documente la dosar.
Care sunt sansele sa imi recuperez dauna daca imi repar masina din banii mei ?
Documnetele, cu mentiunea ca mai difera cate putin de la o societate la alta, sunt urmatoarele:
- B.I./C.I. + permis conducator auto pagubit - in original si in copie;
- certificatul de inmatriculare al vehiculului pagubit - in original si in copie;
- cartea de identitate a vehiculului pagubit – in original si in copie;
- copia certificatului de inmatriculare al autoturismului asigurat RCA (vinovat);
- copia politei de asigurare obligatorie RCA a autovehiculului vinovat;
- formularul de constat amiabil sau actele eliberate de Politie, in original (Proces-Verbal de Contraventie sau Autorizatie de Reparatie + Anexa nr.2);
- imputernicire, semnata si stampilata, daca pagubitul este persoana juridica sau companie de leasing;
- procura notariala, daca dosarul de dauna este deschis de o alta persoana decat proprietarul persoana fizica al autovehiculului pagubit.

Asiguratorul se va lega de orice pentru a respinge dosarul de dauna (de multe ori chiar inventeaza motive). Aveti sanse mari sa va recuperati dauna, dar s-ar putea sa fie necesar sa ajungeti in instanta. Puneti presiune pe asigurator printr-o reclamatie la CSA daca intarzie finalizarea dosarului.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Sper sa se rezolve situatia fara a fi necesar sa apelez la instanta.
Ca si alternativa as putea sa imi repar masina pe banii mei si apoi sa astept sa primesc decontarea de la asigurator ?
Nu de alta dar tare mi-e teama ca o sa bag masina in service si o sa mi-o tina acolo pana se face decontarea...am mai auzit cazurii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)
Vinovatul accidentului auto refuza sa-mi prezinte o copie rca jjwar jjwar Buna Ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu daune materiale fara victime impreuna cu alti 2 soferi. Politia a constatat accidentul si a gasit ... (vezi toată discuția)
Contraventii rutiere/tamponare cu avarii aveugenman54 aveugenman54 ***dupa o tamponare din vina/culpa/ recunoscuta a lui \"x \"si semnarea intelegerii amiabile/formular/ de ambii soferi, acelasi\" x \"refuza fara un motiv ... (vezi toată discuția)