avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... liberul acces la informatiile de interes public
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

liberul acces la informatiile de interes public

Imi puteti spune daca in incidenta acestei leg 544/2001i intra si datele (brute sau prelucrate) obtinute prin proiecte de cercetare desfasurate in cadrul institutelor de cercetare ce apartin de ANCS sau Academia Romana , datei nepublicate inca sub forma de articole stiintifice sau inainte de patentare ?
Se poate invoca legea dreptului de autor pentru protejarea datelor?
Ca jurnalist pot solicita o baza de date sau trebuie sa ma multumesc cu datele partiale facute publice prin paginile web ale proiectelor, prezentari publice sau postere ale angajatilor/cercetatori din aceste institute de cercetare?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:53, 7 Februarie 2009
Datele la care va referiti nu intra sub incidenta Legii nr. 544/2001.
Informatiile de interes public sunt reglementate strict si limitativ prin acest act normativ.

In mod obligatoriu, aceste date sunt protejate de legea ce reglementeaza drepturile de autor.

In opinia mea, calitatea de jurnalist nu este suficienta pentru a solicita o baza de date, daca nu ati contribuit la constituirea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare si prelucrare date publice de pe situri AndreiCr AndreiCr Buna ziua si multumesc anticipat pentru raspunsuri, As dori sa stiu daca datele publice de pe site-uri web ale institutiilor publice pot fi preluate si ... (vezi toată discuția)
Spitalele,operatoare de date cu caracter personal? teodorescu sorinela teodorescu sorinela Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca spitalele publice, de Stat sunt operatoare de date cu character personal!Intra spitalele sub incidenta Legii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog cu o speță. am facut o solicitate in baza ... Marius0123 Marius0123 Buna ziua, Va rog cu o speță. Am facut o solicitate in baza Legii 544,/2001 unei instituții publice, am copiat textul unei solicitări/petiții standard ... (vezi toată discuția)