Buna ziua si multumesc anticipat pentru raspunsuri,
As dori sa stiu daca datele publice de pe site-uri web ale institutiilor publice pot fi preluate si prelucrate pe alt site web? Exista un act normativ care sa prevada preluarea si prelucrarea datelor publice?
Daca sunt informatii de interes public in sensul legii 544/2001, raspunsul este afirmativ (republicarea bugetului institutiei, a adresei etc).
Daca e vorba de materiale realizate de institutia publica, e mai complicat. Eu cred ca se aplica Legea 109/2007 modificata prin Legea 213/2008. Documentele se pot redistribui daca nu sunt protejate de dreptul de autor al unui tert. Exista o multime de exceptii (nu se aplica la materiale educationale, documente ale televiziunilor samd, informatii personale).
Prin urmare, nu tot ce scrie pe site-urile institutiilor de stat poate fi copiat. Depinde de ce date doriti sa preluati (de exemplu preluarea din site-ul ANAF a datelor contribuabililor ar fi ilegala in opinia mea).
677/2001 sau 8/1996
Bursucu
Problema e asa: am accesat adresa unui site/admin/ si am avut acces la baza de date fara parola sau alte mijloace de securitate:O si...normal ca mi-am bagat ... (vezi toată discuția)