avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Legea securitatii in cluburi si discoteci
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Legea securitatii in cluburi si discoteci

Imi puteti spune va rog ce lege reglementeaza paza si securitatea in cluburi si discoteci?
Sunt directorul unui bar si m-ar interesa daca trebuie sa asigur un perimetru in afara barului?
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2012
alexbogdan66, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:32, 21 Decembrie 2012
Trebuie sa cititi Legea 333/2003 actualizata, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si
protectia persoanelor

Art. 12
(1) Paza proprie se realizează cu personal calificat, angajat al unităţii beneficiare, conform legii.
(2) În funcţie de numărul personalului de pază, conducerea unităţii va numi un şef de serviciu sau un împuternicit care să asigure selecţia, încadrarea, echiparea, dotarea cu armament şi mijloace de protecţie, precum şi pentru instruirea, planificarea şi controlul acestuia.
(3) La unităţile unde numărul posturilor de pază este de peste 20, structura de conducere necesară este formată din şeful serviciului de pază şi şeful de tură.
(4) La celelalte unităţi unde numărul de paznici este sub 20, activităţile specifice de pază se îndeplinesc de către un împuternicit al conducerii unităţii.
(5) ªeful serviciului de pază sau împuternicitul cu paza se subordonează direct conducerii unităţii şi stabileşte împreună cu aceasta măsurile cele mai eficiente de pază.

Art. 13
(1) Personalul de pază proprie se compune din paznici, portari, controlori de acces sau alte persoane stabilite de conducerea unităţii, din persoanele desemnate să asigure instruirea, controlul şi coordonarea activităţii de pază. Se asimilează personalului de pază şi persoanele care cumulează atribuţiile de pază cu alte atribuţii de serviciu.
(2) Personalul din paza proprie se dotează cu uniforme, echipament de protecţie şi însemne distinctive, pe care le poartă pe timpul executării serviciului.

Art. 14
(1) Cu avizul poliţiei, personalul din paza proprie a unităţilor poate fi dotat cu arme de foc, bastoane din cauciuc sau tip tomfe, sprayuri lacrimogene şi alte mijloace, în raport cu importanţa obiectivelor, a bunurilor şi valorilor păzite.
(2) La unităţile unde funcţionează paza proprie şi paza cu efective de jandarmi, dotarea cu arme de foc, avizarea, instruirea şi controlul personalului de pază se efectuează de către unitatea de jandarmi care coordonează sistemul unic de pază.


Ce va priveste, din normele metodologice de aplicare a legii nr.333/2003 (anexa)

Art. 18 – (1) Paza proprie a obiectivelor, bunurilor sau valorilor aflate în patrimoniul unitatilor
prevazute la art. 2 alin.(1) din Lege se organizeaza si se executa cu personal de paza calificat si atestat potrivit legii, aflat in raporturi de munca sau serviciu cu respectiva unitate.
(2) Asigurarea pazei, ordinii si sigurantei in localuri publice, hoteluri, moteluri, campinguri,
cluburi, pensiuni, discoteci si în alte locuri de distractie sau de agrement se poate realiza cu paza proprie, in conditii similare celor de la alin.(1).
Art. 19 – (1) Angajatorul are obligatia de a echipa personalul de paza cu uniforma, echipament de protectie, insemne distinctive si ecuson de identificare, precum si de a asigura portul acestora in timpul executarii serviciului.
(2) Personalul de paza are obligatia ca, pe timpul executării serviciului, sa poarte uniforma de
serviciu, echipamentul de protectie, insemnele distinctive si ecusonul de identificare.
(3) Descrierea uniformei de serviciu, echipamentului de protectie, insemnelor distinctive si
ecusonului de identificare constituie anexa la planul de paza.
(4) Uniforma de serviciu, echipamentul de protecyie si insemnele distinctive se stabilesc de
fiecare conducător de unitate, cu respectarea prevederilor din anexa nr. 3.
(5) Nu se pot adopta insemne, uniforme, legitimatii, accesorii de echipament sau denumiri
similare ori asemanatoare cu cele ale autoritatilor publice ale organismelor internationale la care România este parte.
Legea aceasta am citit-o si eu si legea 61/1991 dar nu am gasit nici unde specificat ca trebuie sa asigur paza in afara localului. Multumesc!
Trebuie sa indepliniti si sa respectati ca angajator, obligatiile din Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/ 14.07.2006 art.7, al.(1) lit.a-c, al.(3) lit.a-c, al.(4) lit.e, al.(5) lit.b,c, art.12 al.(1) lit.a, art.13 lit.a-c si din Legea nr. 307/ 12.07.2006 privind apararea impotriva incendiilor art. 6-9, art. 12 al.(1), art.19,20 pentru asigurarea protectiei lucratorilor proprii dar si a celor care vin sa se distreze in clubul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente intre paznic si agent de paza Georgeta Istrate Georgeta Istrate Cunoaste cineva care sunt diferentele intre meseria de agent de paza- cod COR 516901 agent paza si cea de paznic - cod COR 915204? Ma intereseaza in special ... (vezi toată discuția)
Paza si protectie cristina.r cristina.r Buna ziua, As dori sa adresez urmatoarea intrebare pentru cunoscatori: In cazul in care sunt o societate juridica si detin un teren( suprafata peste ... (vezi toată discuția)
Muncitor necalificat angajat cu atributiuni de paznic andryzs andryzs Buna ziua O firma poate sa angajeze o persoana fara atestat pentru paza (cladire, curte) in functie de muncitor necalificat? Multumesc (vezi toată discuția)