avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuzul la plata al anumitor cheltuieli care compun ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuzul la plata al anumitor cheltuieli care compun cotele de intretinere

Sint contabil si casier la o asociatie de proprietari. In data de 30octombrie s-a facut incarcarea instalatiei cu apa. Radet vine si factureaza o suma intre 100-200lei care zic ei ca reprezinta caldura pe octombrie. Eu am impartit in listele de plata aceasta suma dar am doi proprietari care refuza plata caldurii, spun ei ca agentul termic a inceput sa se furnizeze dupa 1 noiembrie. Prin ce modalitate legala ii pot constrange la plata caldurii. Nu pot sa ma bat cu Radet care oricum a dat drumul la caldura undeva spre sfarsitul lunii octombrie, dar noi nu am incarcat instalatia decat undeva la 30-31 octombrie.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:10, 7 Ianuarie 2013
Si la noi a fost factura pt. doua zile in jur de 20 lei de ap. , pe tot blocul a fost de 2100 lei s-a impartit factura la incalzire conform echivalentului termic din fiecare ap.
Daca respectivii refuza plata incalzirii pt. cele doua zile i lasati restanti la intretinere , iar dupa 90 zile i actionati in instanta .

Art. 50. - (1) Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Concret ce scrie pe factura si care este suma impusa la plata ?
Conform disp art 32 al 1 din HG nr 1588/2007
Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar,
conform listei de cheltuielilor asociatiei de proprietari,in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari,inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari

va confruntati cu o situati e delicata datorata asumarii responsabilitatii "Nu pot sa ma bat cu Radet",ceea ce conduce la obligatia sa va probati temeinicia impunerii fata de platitorul direct=proprietarul,care este indreptatit sa conteste suma daca nu a beneficiat efectiv de prestatia impusa de furnizorul de servicii
Intra in responsabilitatea administratorului de imobil a presta o activitate legala,sa se lupte pentru asociatia de proprietari al carei angajat este ,astfel incat sa accepte impuneri la plata de servicii real prestate
Nu este temeinic si legal a admite la plata si a introduce la plata tuturor proprietarilor facturi de servicii care in fapt nu au fost prestate pentru perioada precizata in respectivele documente

este vb de o suma de 4-5lei pe apartament. radetul a furnizat caldura cam din 25-26 octombrie dar noi nu am incarcat instalatia decit in 30-31. pe factura radet scrie incalzire. cumva ei au niste cititoare care masoara temperatura apei la intrare si la iesire. cum pot eu sa dovedesc ca era apa calda sau doar calduta? sau rece?
Contabilul si mai ales casierul nu are menirea sa se "bata" cu RADET-ul, aveti alte atributiuni.
Cel care trebuie intr-adevar sa se "bata" cu orce magarie pe care un furnizor poate sa o inscrie pe factura asociatiei, este dom' presedinte. Impreuna cu admin-ul, se uita cu f. mare atentie, mai ales la inceputul sezonului de incalzire la index-ul de inceput al sezonului de incalzire (acest index trebuie sa fie acelasi cu index-ul de la sfarsitul sezonului de incalzire din primavara). Puteti sa verificati acest lucru pe facturile din aprilie si octombrie a.c. - de obicei in anexa facturii gasiti acesti indecsi. Mai mult, faza ca furnizorul a dat drumul mai devreme la incalzire, este un lucru bun pentru el - doar este furnizor si vrea sa-si vanda cat mai bine marfa si ziceti meci ca nu a pornit incalzirea din iulie-august... Acest lucru denota ca acolo a gasit un sat fara caini si, asta e... Dvs. aveti robineti la subsol pe care ii puteti inchide si descide cand vreti. Furnizorul, da, isi probeaza instalatia cand doreste si daca mai gaseste cate un fraier (scuze), descarca pe el costurile cu plimbatul apei prin instalatii.
Deci, trebuie sa demonstrati celor care refuza obligatia de plata despre care vorbeati, cu argumente: procesul-verbal de lecturare care a stat la baza facturarii acelui consum, in rest, sa-auzim numai de bine!
Contorul de energie termica de bransament are senzori de debit si de temperatura si un program de calcul. Ca sa poata calcula energia termica, furnizorul foloseste informatiile date de contor, inclusiv ce temperatura a avut agentul termic la intrarea si la iesirea din bloc.
Ordin ANRSC nr. 91/2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului public de alimentare cu energie termica, Sectiunea a 2-a Citirea indicaţiilor aparaturii de măsurare şi înregistrarea datelor
Art. 264. - Furnizorul va asigura:
a) citirea indicaţiilor aparaturii de măsurare utilizate pentru stabilirea şi facturarea consumurilor, instalate în statiile/centralele termice si la utilizatori, cu frecventa precizată la art. 265;
b) înregistrarea şi arhivarea datelor utilizate în procesul de facturare.

Alte discuții în legătură

Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie facturarea caldurii dupa set ? Petrigna Petrigna Bloc racordat la sistemul centralizat de incalzire.Administratia sustine ca a fost obligata sa renunte la plata facturii dupa suprafata locativa si sa treaca ... (vezi toată discuția)
Plata golire instalatie incalzire lilianavz lilianavz Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: in interiorul apartamentului al carei proprietar sunt s-a fisurat o teava orizontala de la instalatia de ... (vezi toată discuția)