avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuzul la plata al anumitor cheltuieli care compun ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuzul la plata al anumitor cheltuieli care compun cotele de intretinere

Sint contabil si casier la o asociatie de proprietari. In data de 30octombrie s-a facut incarcarea instalatiei cu apa. Radet vine si factureaza o suma intre 100-200lei care zic ei ca reprezinta caldura pe octombrie. Eu am impartit in listele de plata aceasta suma dar am doi proprietari care refuza plata caldurii, spun ei ca agentul termic a inceput sa se furnizeze dupa 1 noiembrie. Prin ce modalitate legala ii pot constrange la plata caldurii. Nu pot sa ma bat cu Radet care oricum a dat drumul la caldura undeva spre sfarsitul lunii octombrie, dar noi nu am incarcat instalatia decat undeva la 30-31 octombrie.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:10, 7 Ianuarie 2013
asbanulmanta a scris:
...Eu am impartit in listele de plata aceasta suma dar am doi proprietari care refuza plata caldurii...

Si daca acestia doi sau altii doi vor refuza sa plateasca si caldura din ianuarie sau februarie ce o sa faceti!?
Aveti doua probleme distincte.
1. Conducerea asociatiei discuta cu furnizorii cu privire la orice contract, factura, termene s.a.m.d. Daca ati rezolvat problema si facturile sunt in regula, administratorul trebuie sa le repartizeze pe apartamente conform legii.
2. Proprietarii sunt obligati sa achite sumele repartizate pe listele de plata. Cei care nu sunt de acord cu ce li s-a repartizat au la dispozitie 10 zile sa conteste aceste sume. Presedintele trebuie sa le raspunde in maxim 7 zile indiferent ca omul are dreptate sau nu, indiferent de utilitate, suma...
Daca s-a gresit se corecteaza iar daca nu s-a gresit ramane asa. Dar explicatii trebuiesc date indiferent de situatie.


Salut,

Ca si la alte utilizati luna calendaristica nu reprezitna luna de facturare. Banuiesc ca la voi pe factura a fost facturat caldura octombrie (caldura se factureaza separat de apa calda) dar perioada de consum nu este 1-31 octombrie se poate ca ei sa fi venit sa citeasca pe 5 noiembrie ( ar trebuie sa existe undeva mentionat daca nu chiar a anuntat cand a facut citirea).
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
varza, utilizator
@asbanulbanta

Dv., la asociatie, primiti facturi de la RADET. Daca pe factura aceasta referitoare la luna octombrie scrie in dreptul rubricii de incalzire o valoare, inseamna ca dv. trebuie sa repartizati acea valoare tuturor apartamentelor. Punct.
N-aveti a va bate nici cu furnizorii, nici cu proprietarii. Lor le puteti arata factura pe care e scris negru pe alb valoarea caldurii.

Ce contesta ei mai departe, ca a fost sau n-a fost caldura in luna octombrie, este subiectiv si nu mai are nici o importanta. Nu vor sa plateasca, ii lasati cu aceste sume in restanta. Din punctul dv. de vedere ati facut tot ce trebuia sa faceti: ati primit o factura pe care trebuia sa o repartizati si ati repartizat-o, proprietarii au nelamuriri, le aratati documentele pe baza carora ati facut repartizarea in lista cotelor de intretinere.
Mai departe nici nu trebuie sa mai intrati in discutii cu ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie facturarea caldurii dupa set ? Petrigna Petrigna Bloc racordat la sistemul centralizat de incalzire.Administratia sustine ca a fost obligata sa renunte la plata facturii dupa suprafata locativa si sa treaca ... (vezi toată discuția)
Plata golire instalatie incalzire lilianavz lilianavz Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: in interiorul apartamentului al carei proprietar sunt s-a fisurat o teava orizontala de la instalatia de ... (vezi toată discuția)