avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata golire instalatie incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata golire instalatie incalzire

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: in interiorul apartamentului al carei proprietar sunt s-a fisurat o teava orizontala de la instalatia de incalzire. Situatia e urgenta, din cate mi-a spus instalatorul, in sensul ca daca nu o repar repede, e risc de inundatie sau chiar sa crape teava de tot, pentru ca apa are presiune mare.
Bineinteles ca eu voi suporta costul reparatiei. Insa administratorul mi-a spus ca va trebui sa platesc si golirea si reumplerea instalatiei cu apa calda (si e vorba de un bloc cu 4 scari si 10 etaje), ceea ce costa undeva pe la 6000 lei. Mi se pare absurd, pentru ca nu golesc instalatia pentru ca vreau eu, ci ca sa evit o situatie care poate fi foarte rea nu numai pentru mine, ci si pentru alti locatari, care risca inundatie.
Ma puteti lamuri care sunt responsabilitatile de plata pentru golirea si reumplerea instalatiei de incalzire in acest caz?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2014
lilianavz, utilizator
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 22:14, 7 Noiembrie 2014
Avand in vedere precizarea dvs s-a fisurat o teava orizontala de la instalatia de incalzire.,este evident ca instalatia unde exista deficienta reprezinta parte individuala,respectiv reparatia,inlocuirea acesteia intra in responsabilitatea dvs
Va sfatuiesc sa nu va grabiti sa dati curs sugestiei instalatorului
Puteti sa asigurati buna functionare a instalatiei,puteti sa asigurati siguranta tronsonului unde exista actualmente fisura prin aplicarea de substante speciale =este o combinatie de 2 componente A+B,care se aplica usor ,se usuca si atinge caracteristica solida intr-un interval de timp rapid si important - nu obliga la golirea instalatiei
Daca realizati aceasta varianta aveti garantia ca protejati zona fisurii ,nu mai este necesara interventia asupra instalatiei generale cu golire agent termic, respectiv suportare c/v agent termic,urmand ca la primavara dupa sistarea furnizarii agentului termic da catre furnizor , dvs sa puteti inlocui intreg tronsonul de la T-ul de legatura din instalatia verticala pana la calorifer
Succes !
Indiferent daca va încălziți de la sistemul centralizat sau aveti centrală de bloc, o astfel de taxa nu exista ! Se pare ca Admin-ul este pus pe încasare...! Orice intervenție se face la instalația comuna trebuie suportata de catre toti locatarii blocului sau cel putin de catre cei care sunt pe aceeasi coloana cu dvs. Pe de alta parte, instalația se reîncărca cu apa rece, nu cu apa calda !
Nu stiu de existenta acestei taxe.Ce stiu, ce trebuie sa faceti dupa golire,reparatie,o reumplere
iar instalatorul sa va faca aerisirea.Este obligatoriu,ce si cat trebuie sa platiti este intelegerea cu instalatorul.
Este adevarat numai in cazuri de urgenta se intervine pentru goliri.( instalatia este plina iarna,frig,aerisirea s-a facut etc)
Va multumesc pentru amabilitate si promptitudine. Intre timp am aflat ca radet are o tehnica speciala de remediere a acestor situatii, care nu necesita golirea si reumplerea instalatiei. Probabil ca e cea de care vorbiti si Dvs.
Indiferent daca va încălziți de la sistemul centralizat sau aveti centrală de bloc, o astfel de taxa nu exista ! Se pare ca Admin-ul este pus pe încasare...!

Adevarat, nu exista aceasta taxa, dar cand se reumple instalatia aceasta nu se incarca cu apa rece, se face incarcarea cu agent termic, iar acest lucru este inregistrat de furnizor ca un consum, deci vine factura marita, nu apare defalcat.
Administratorul nu este pus "pe incasare", acesta nu aduce facturi de acasa, nu incaseaza daca nu are documente justificative, si nu are chitantier personal, banii incasati sunt justificati Domnule avocat! :thumbdown:
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2014
ContSters241232, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbare calorifere mihai.rusu mihai.rusu Salutare tuturor. Am o mica problema la care sper sa-i gasesc raspunsul pe acest forum. Pe la sfarsitul lunii octombrie am inceput lucrarile de renovare la ... (vezi toată discuția)
Nereguli la indecsi MARAVELA CLAUDIA MARAVELA CLAUDIA buna ziua , am si eu cateva intrebari ,daca stie careva sa-mi raspunda : 1.proprietarii de pe scara blocului au dat la administrator ,indecsi lunari la apa ... (vezi toată discuția)
Golire coloana incalzire, se plateste sau nu? ContSters192354 ContSters192354 Am vorbit cu diferite persoane si am auzit pareri diferite. golirea coloanei in timpul iernii se plateste sau nu? Sau la scurt timp dupa ce se termina ... (vezi toată discuția)