avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Ce raspunderi au functionarii de primarii in legatura ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Ce raspunderi au functionarii de primarii in legatura cu somatiile de plata?! Nu trebuie sa cititi neaparat tot!

Buna ziua,
Am o societate care la data cererii certificatului de atestare fiscala a avut de plata o suma mare...reprezentand penalitati, majorari din 2006 incepand.

In fiecare an ne-am prezentat cu evaluari, reevaluari, cu decl. pt.imobilizari noi. Nimeni nu ne-a spus ca am avea ceva de plata, toate "hangaralele" decurgand din 2007....pentru ca la data la care societatea platea debitul, prima data era stinsa majorarea, iar debitul genera mai departe majorari. Eu sunt cu contract la soc. din 2008.

In afara de administrator, contabil, etc....din partea primariei cine se face responsabil ca a dormit pe impozit?!

va multumesc

Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 20:35, 21 Decembrie 2012
Daca procedura de comunicare a actului administrativ fiscal prin care se datoreaza taxe si impozite s-a indeplinit conform prevederilor procedurale fiscale, nu aveti de ce sa va ganditi la atragerea raspunderii cuiva din interiorul administratiei publice locale, ci mai degraba culpa este in interiorul societatii. Este normal si firesc ca s-au incasat penalitatile si nu debitul, de altfel asa se si procedeaza.
Va sugerez sa verificati daca nu cumva debitul datorat s-a prescris, deoarece daca creanta s-a nascut in anul 2006, termenul in cazul creantelor fiscale este de 5 ani incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator, adica 2007. Din socotelile mele s-ar cam fi prescris anul trecut in 31 decembrie 2011...
Herra_ a scris:
Nimeni nu ne-a spus ca am avea ceva de plata, toate "hangaralele" decurgand din 2007....





Parerea mea este ca au descoperit "ceva" in dosarele dvs fiscale(ati pomenit de imobile noi) cand sa solicitat certificatul fiscal si au dat recalculare in termenul de prescriptie de 5 ani. Ei ce au spus ca reprezinta suma? Daca sa dat recalculare la un bun detinut, iar acel document exista deja in dosarul fiscal este vina functionarului ca nu a inregistrat actul cum trebuie la vremea respectiva, iar acesta suporta recalcularea. Daca ati prezentat acel document deabia acum este vina dvs, a firmei, iar atunci trebuie sa suportati recalcularea pe ultimii 5 ani.

Daca in somatia dvs, ati avut debite 2006, acelea sunt deja prescrise si puteti contesta somatia, anulandu-se doar debitul din 2006. Reveniti si spuneti ce explicatie au dat de la impozite si taxe privind debitele din 2006, necomunicate pana acum.
Nu e vorba de imobilizari noi.
E vorba de debite din 2005-2006. Am fisa in fata. Numai ca, de exemplu, sum virata in ian.2007, a stins debitul (sau majorarea...ca sunt pe aceasi rubrica) din 2006....astfel ca 2007 a ramas, la randul lui, descoperit. Si tot asa.
Marea mea greseala este ca nu am luat un certificat de atestare fiscala in 2008...atunci cand am preluat societatea...Am luat numai de la finante. :(
Chiar nu avea nimeni, din cadrul primariei, obligatia sa trimita somatii, vreme de 7 ani?
S-au scuzat ca in anii 2007-2009 nu au avut bani de timbre!!!
Incalificabil!
Instiintarile anuale primite cuprind si acest debit? V-au somat in termenul de prescriptie, asta inseamna ca pe rolul dvs fiscal nu sa mai lucrat, deci cine sa vada existenta debitelor? Ei sunt multumiti ca au emis somatia. Va pot spune ca in general in luna oct-nov, primeam din informatica un tabel cu rolurile care trebuiau somate, sa nu se prescrie debitele, roluri pe care nu se mai intrase de ani buni. Eu tot nu v-am inteles ce reprezinta debitele?

Somatia in ce an a fost emisa?
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2012
gmancila, utilizator

Alte discuții în legătură

Rol nominal unic vs rol comun sot-sotie George Stancu George Stancu Buna ziua. Zilele trecute, fiind in cladirea Directiei taxe si impozite locale, am surprins o discutie intre un inspector,angajat al directiei si un ... (vezi toată discuția)
Penalitati impozit teren extraviran imasammy2011 imasammy2011 Buna ziua. Mama mea detine impreuna cu verisoara ei un teren de 5 ha extravilan in localitatea Studina (Olt). Cei drept, de cativa ani(din 2001de cand are ... (vezi toată discuția)
Oug 88/2010 ginac ginac Lucrari de constructii executate si nedecontate de 2 ani ptr. o institutie de invatamant . Se pote aplica compensarea . (vezi toată discuția)