avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1267 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Ce raspunderi au functionarii de primarii in legatura ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Ce raspunderi au functionarii de primarii in legatura cu somatiile de plata?! Nu trebuie sa cititi neaparat tot!

Buna ziua,
Am o societate care la data cererii certificatului de atestare fiscala a avut de plata o suma mare...reprezentand penalitati, majorari din 2006 incepand.

In fiecare an ne-am prezentat cu evaluari, reevaluari, cu decl. pt.imobilizari noi. Nimeni nu ne-a spus ca am avea ceva de plata, toate "hangaralele" decurgand din 2007....pentru ca la data la care societatea platea debitul, prima data era stinsa majorarea, iar debitul genera mai departe majorari. Eu sunt cu contract la soc. din 2008.

In afara de administrator, contabil, etc....din partea primariei cine se face responsabil ca a dormit pe impozit?!

va multumesc

Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 20:35, 21 Decembrie 2012
O sa raspund punctual:
1. Somatii nu am primit. In instiintarile anuale se refera strict la impozzit imobilizare!
2. Debitele constau in "reducere 10%" pe care doamna care a lucrat in 2007 a aplicat-o, desi nu se aplicau reduceri pe vremea aceea (adica 2007)
3. Desfasuratorul meu, anexa, este din 2005..este 0 de plata. Mai bine zis 498 stins cu 498.
4. In 2006 ramane un sold de 88 cu autocompensare..(88).asa scrie in anexa.
5. In 2007 apare brusc un debit de 1041...stins cu (88) autocompensare, si din nou aceasi operatiune. Sold 2082.

Chiar nu ma mai intereseaza aceste sume.
Fapt este ca de cate ori am fost la poarta lor cu reevaluari, mi-au spus ca este in regula. Am intrebat:- Mai este ceva de plata?! ....Mi s-a spus ca NU! (asta din 2008 incoace)

Consider ca acel (acei) functionari nu si-au facut datoria! (asta nu ma disculpa pe mine)

Ce obligatii are un administrator de conturi "taxe si impozite" in primarie?! Va rog sa imi spuneti.
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2012
Herra_, utilizator
Conform art. 116 din O.G 92/2003, daca inspectorul gaseste un debit unde nu mai exista bunul respectiv, acesta fiind radiat, il poate compensa cu un alt cod de debit, lucru care la si facut. In momentul in care a aparut acel debit de 1041 lei ( aici sigur exista o reclalculare facuta, altfel nu avea de unde sa apara banii) a facut si compensarea, obligatia functionarului era conform fisei postului sa instiinteze contribuabilul asupra modificarilor aparute.

Cereti HCL emis pt anul 2012, acolo trebuie sa fie scris ca orice modificare necesita instiintarea contribuabilului.

Somatia se comunica prin posta, pe site-ul celor de la impozite si taxe si afisata la sediu, ei cum au procedat cu dvs? Puteti sa ii contestati in Contencios administrativ pt necomunicarea somatiei.

Cereti verificarea dosarului fiscal, acolo trebuie sa existe un referat unde se mentioneaza de unde exista banii care au fost compensati si totodata ce reprezinta acel debit, ce recalculare au facut. Aici puteti vedea si daca nu cumva este chiar vina inspectorului care gestioneaza societatea dvs. Faceti o cerere si cereti lamuriri suplimentare, vedeti raspunsul lor.
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2012
gmancila, utilizator
Pot sa cer HCL de la o alta primarie?! (stiu ca e vorba de hotararea consiliului local...dar cred ca coincid)

Va multumesc din suflet!
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2012
Herra_, utilizator
Acest HCL este valabil in cadrul fiecarei primarii, il gasiti pe site-ul lor, daca nu sa stiti ca este public, puteti sa il consultati, deci este vorba de cel care se aplica in 2012, mentionez asta pt ca deja a aparut si Hcl-ul lui 2013. Nu ati spus nimic de somatie, aici puteti contesta, din ce an este? Cum au comunicat-o. Consultati dosarul fiscal al societatii, aveti acest drept printr-o cerere, asigurati-va ca sunt paginile numerotate. Sunt multe de lamurit cu acest dosar, acolo puteti vedea de unde provin debitele, referatele, orice modificare se face in baza unui referat semnat de seful de serviciu si director. Mergeti in audienta, cineva trebuie sa raspunda pt o suma atat de mare.
O sa raspund punctual:
1. Somatii nu am primit. In instiintarile anuale se refera strict la impozzit imobilizare!

Deocamdata, pana vin patronii (trebuie sa ajung la magazia cu acte), nu pot verifica "la virgula". Doamna patroana stie ca are si o contestatie la dosarul de corespondenta.(de prin 2007-2008....cu recalculare)

O sa formulez cerere catre primarie!
Multumesc frumos pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2012
Herra_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rol nominal unic vs rol comun sot-sotie George Stancu George Stancu Buna ziua. Zilele trecute, fiind in cladirea Directiei taxe si impozite locale, am surprins o discutie intre un inspector,angajat al directiei si un ... (vezi toată discuția)
Penalitati impozit teren extraviran imasammy2011 imasammy2011 Buna ziua. Mama mea detine impreuna cu verisoara ei un teren de 5 ha extravilan in localitatea Studina (Olt). Cei drept, de cativa ani(din 2001de cand are ... (vezi toată discuția)
Oug 88/2010 ginac ginac Lucrari de constructii executate si nedecontate de 2 ani ptr. o institutie de invatamant . Se pote aplica compensarea . (vezi toată discuția)