avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Examen admitere barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Examen admitere barou

Buna ziua, nelamurire mea este utmatoarea:
Am terminat facultarea de drept in anul 2008 in Romania , si mi-am equivalat
studiile in Spania , in urma unor examene si acum sunt inscrisa in barou intr-un oras din Spania.
-Pentru a ma inscrie in barou in Romania mai trebuie sa dau examenul de acces su nu mai este nevoie?
Multunesc
Cel mai recent răspuns: Traian Danceanu , Consilier juridic 21:04, 20 Decembrie 2012
Sectiunea 3 - Exercitarea in Romania, prin prestarea de servicii, a profesiei de catre avocatii provenind din statele membre ale Uniunii Europene si ale Spatiului Economic European


Art. 110
(1) In conditiile prezentei sectiuni, avocatii provenind din statele membre ale Uniunii Europene si ale Spatiului Economic European pot desfasura in Romania activitati profesionale care pot fi exercitate ocazional sub forma prestarii de servicii.
(2) Activitatea de prestare de servicii prevazuta la alin. (1) se exercita in Romania prin reprezentarea drepturilor si intereselor legitime ale persoanelor fizice si persoanelor juridice in justitie sau in fata autoritatilor publice, in conditiile prevazute pentru avocatii stabiliti in acest stat, fara a fi necesara inscrierea in barou.
(3) Pentru exercitarea altor activitati decat cele mentionate la alin. (2), avocatul respecta conditiile si regulile de conduita profesionala ale statului membru de origine, precum si legislatia romana privind profesia, in special cu privire la incompatibilitati, la secretul profesional, la relatiile dintre avocati, la interdictia ca acelasi avocat sa reprezinte doua parti avand interese contrarii, precum si la publicitate. Un avocat care nu este stabilit in Romania este tinut de respectarea acestor reguli numai in masura in care respectarea lor este justificata obiectiv pentru asigurarea exercitarii corecte a activitatilor de avocat, a demnitatii profesiei si a respectarii regulilor privind incompatibilitatea.

Art. 111
(1) Autoritatea romana competenta cere avocatului care presteaza servicii dovedirea calitatii sale de avocat.
(2) In cazul nerespectarii obligatiilor prevazute la art. 110, autoritatea romana competenta stabileste prin statut consecintele acestei nerespectari.
(3) La verificarea cazului de nerespectare a obligatiilor prevazute la art. 110, autoritatea romana competenta poate solicita orice informatii profesionale utile cu privire la persoana care presteaza servicii.
(4) Autoritatea romana competenta va informa autoritatea competenta din statul membru de origine despre orice decizie luata. Comunicarile prevazute de prezentul alineat au caracter confidential.

Art. II din Legea nr. 201/2004 privind completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat:
"Art. II
(1) Prezenta lege intra in vigoare la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
(2) Dispozitiile aranjamentului provizoriu propus de Uniunea Europeana, referitoare la restrictionarea pentru o perioada de maximum 7 ani a libertatii de circulatie a avocatilor, se aplica pe baza de reciprocitate."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta juridica avocat strain sabinna sabinna O firma romaneasca poate incheia un contract de asistenta juridica ( ex. consultanta juridica in domeniul fiscal ) cu un birou de avocati din strainatate? In ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a oferi consultanta juridica de catre un cetatean strain Oana_Stirbulescu Oana_Stirbulescu Buna Ziua, Am urmatoarea situatie: Cetatean italian, PFA, avocat, cu cabinet de avocatura deschis in Italia, doreste sa ofere consultanta juridica pe ... (vezi toată discuția)
Avocat din spania arara arara va rog sa-mi spuneti daca un avocat cu experienta din Spania poate sa profeseze in Romania. in ce conditii? (vezi toată discuția)