avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am o problema in privinta copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am o problema in privinta copilului

Buna.Intrebarea mea e cum pot o obtin custodia copilului de 2 ani daca persoana cu care stateam in concubinaj a luat copilul si tot si a plecat.Ea sta acum intr-o garsoniera foarte mica impreuna cu parintii ei,are doar venitul din alocatia de maternitate asta pana in luna februarie,tatal ei are probleme mari cu alocolul ,a fost internat la dezalcolizare si spitalul cu boli psihice grave dar tot nu a reusit sa renunte la alcool,se fumeaza in garsoniera unde sta si doarme copilul.Eu locuiesc la casa cu curte 4 camere,cu parintii si am un venit decent lunar fiind angajat.De cand a plecat de o saptamana nu ma lasa sa il i-au acasa macar o zi unde am stat timp de aproape 2 ani.
Si as vrea sa mai stiu unde trebuie sa ma adresez si daca am vre-o sansa sa reusesc custodia copilului.
Va multumesc si astept un raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2012
Catalinv, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 19:58, 22 Decembrie 2012
Trebuie sa va adresati la instanta domiciliului ei insa ar fi bine sa aveti avocat la proces pentru a nu se plimba dosarul de la o instanta la alta.
Daca sunteti din provincie si sta in acelasi oras nu ati avea astfel de probleme.
Eu sa recomand sa cereti si drept de vizita pt ca va fi greu sa obtineti copilul dvs.
Va trebui sa deschideti 2 procese paralele.
Stiu ca e greu,dar nu e imposibil avand in vedere spatiul si venitul pe care il are si mai ales conditiile unde sta copilul,adica intr-o camera cu inca 3 persoane care 2 din ele fumeaza acolo si una consuma alcool foarte des.
Sigur ca trebuie sa incercati insa este mic copilul.
Trebuie sa sesizati instanta de la domiciliul paratei.
are doar venitul din alocatia de maternitate asta pana in luna februarie,

Asta nu este un motiv temeinic pentru ca instanta sa va incredinteze dumneavoastra copilul. Faptul ca mama beneficiaza de indemnizatia de maternitate inseamna ca a avut loc de munca inainte de a naste, iar dupa terminarea concediului pentru ingrijirea copilului, se va intoarce la munca, deci va avea venituri.
Un alt minus pentru dv este insasi faptul ca mama se afla in CIC. Asta inseana ca in aceasta perioada ea a fost cea care s-a ocupat de copil.
Mai pe scurt, nu aveti sanse de incredintare. Mai bine va axati pe program de vizita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor florin2008 florin2008 buna seara. sunt in divort cu sotia mea si as vrea sa stiu daca as putea obtine eu custodia copilului.copilul are decat 3 luni.problema este ca mama are foarte ... (vezi toată discuția)
Pot lua in plasament o nepoata? gianina11 gianina11 Buna ziua,ma numesc Gianina,problema noastra pare simpla insa nu cred ca e chiar simpla.Mama mea are un frate care a avut 3 copii,acest domn este despartit de ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca anaariane anaariane Buna ziua..ma numesc Ana,am un copil de 5 anisori...din pacate nu e cu mine...e cu tatal sau in Ro....eu sint stabilita in It.....custodia o are el...ce sanse ... (vezi toată discuția)