avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

autoritate parinteasca

Buna ziua..ma numesc Ana,am un copil de 5 anisori...din pacate nu e cu mine...e cu tatal sau in Ro....eu sint stabilita in It.....custodia o are el...ce sanse am eu sa iau copilul din nou la mine?.
Eu i-am cedat custodia acum 9 luni.dar acum ma ameninta ca nici la telefon nu mi-o va mai da,dar ea plinge mereu dupa mine.
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2012
anaariane, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:45, 11 Mai 2012
In prezent, ca urmare a modificarii codului civil roman, incepand din octombrie 2011 nu mai vorbim de custodie acordata unuia dintre parinti. Regula a devenit custodia comuna si doar in mod exceptional custodie exclusiva a unuia dintre parinti.
In acest moment, nu cred ca aveti sanse la o custodie exclusiva, insa puteti promova o actiune de stabilire a custodiei comune, cu stabilirea pt dvs a unui program de vizitare extins (inclusiv vacante scolare), de implicare activa in toate deciziile care privesc viata lui. Aceasta actiune are foarte mari sanse de reusita.
puteti face cerere la instanta pentru program de vizita.avand domiciliul in alta tara este greu sa aveti o custodie comuna
Deci as putea sa o iau si in italia in vacanta de vara,pentru ca el imi zice ca nu mi-o va da,spunandu-mi ca nu am nici un drept asupra ei.
Parintii au drepturi si obligatii egale. Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat care sa va ajute sa inaintati o actiune in instanta pentru stabilirea unui program de vizitare, program pe care sotul dumneavoastra va fi obligat sa-l respecte.
Custodie comuna e regula, repet ce am scris anterior.
Aveti aceleasi drepturi ca si celalalt parinte. aveti dreptul sa va petreceti vacanta cu copilul dvs in tara sau in Italia, numai ca va tb stabilita modalitatea prin care o veti duce/aduce in/din Italia.
Si va tb sa veniti totusi la cateva termen in tara cd se va judeca dosarul, pentru a putea observa si instanta interesul dvs in acest sens.

Alte discuții în legătură

Buna ziua,ești cu fostul meu concubin am căzut de comun acord ... Andreea1816 Andreea1816 Buna ziua,ești cu fostul meu concubin am căzut de comun acord sa îmi predea custodia ei,oare voi putea pleca cu fiica mea fara acordul lui? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Decizie irevocabila- autoritate parinteasca invisiblemoon1 invisiblemoon1 Buna ziua, Va cer ajutorul intr-o problema delicata. Sunt o mama care am divortat de curand, de aici, decizia irevocabila privind cresterea copilului de ... (vezi toată discuția)
Vizita minora UTILIZ UTILIZ In actiunea de divort avocatul sotiei mele a trecut: - in temeiul disp. art.43 al.3 din c. fam in ce privesc drepturile parintesti, dorim ca vizitele la ... (vezi toată discuția)