avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decizie irevocabila- autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decizie irevocabila- autoritate parinteasca

Buna ziua,
Va cer ajutorul intr-o problema delicata.
Sunt o mama care am divortat de curand, de aici, decizia irevocabila privind cresterea copilului de catre ambii parinti, stabilindu-se domiciliul la mama si cu pensie alimentara de la tata.
Aceasta decizie s-a pronuntat am vazut pe portal ca a devenit irevocabila, dar fiind vacanta judecat probabil ca o voi primi in toamna.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Cum as putea proceda sa obtin doar eu custodia copilului avand in vedere ca in urma unor evenimente neplacute si nedorite, mi-am dat seama ca nu e in interesul copilului ca parintii sa aiba costodie comuna, si tatal fiind incapabil sa plateasca pensia alimentara stabilita conform hotararii judecatoresti.

Multumesc :secret:
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:41, 5 Septembrie 2012
Nu prea aveti sanse sa obtineti exercitarea autoritatii parintesti doar de catre dvs, daca nu dovediti ca tatal a abuzat de copil, ca nu este in interesul superior al copilului sa aveti autoritate parinteasca comuna.
nici daca nu plateste pensie alimentara?
daca nu plateste pensie, ii faceti plangere penala, nu e un motiv pt autoritate parinteasca exclusiva, va trebui sa gasiti alte motive
Oricum, daca nu erati de acord, ar fi trebui sa atacati hot in termen.
Pt o alta actiune, trebuie sa dovediti ca s-au schimbat conditiile ce au stat la baza primei decizii
Nu e angajat sau de ce nu plateste pensie ?
ptr ca nu vrea sa plateasca, are venituri, doar ca nedeclarate.
In acest caz, parintii au custodie comuna, dar daca domiciliul copilului a fost stabilit de catre instanta la mama, atunci mama poate solicita program de vizita ptr copil, sau tatal poate deranja oricand, la orice ora programul copilului?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Custodie unica Dragos03 Dragos03 Buna ziua Am si eu cateva intrebari nu stiu in ce masura ma puteti ajuta . Pe scurt situatia este urmatoare , am o fetita dintr-o relatie anterioara de ... (vezi toată discuția)