avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ce se intelege prin: \\"data avizarii\\" producerii ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ce se intelege prin: "data avizarii" producerii evenimentului asigurat ?

Am primit o adresa de la asigurator in care invoca ord. 5 cu art. 36 (2) conform caruia "asiguratorul RCA poate desfasura investigatii privind producerea accidentului, in termen de cel mult 3 luni de la data avizarii producerii evenimentului asigurat..."

Cum trebuie sa interpretez/inteleg "data avizarii"? Este data la care m-am prezentat la asigurator pentru constatarea accidentului? Este o alta data, si daca da, care este?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andreirusu , utilizator 12:35, 21 Decembrie 2012
Data la care ati anuntat asiguratorul de producerea evenimentului. Daca nu ati anuntat in prealabil prin telefon (se practica la unele societati) si ati mers direct la centru de constatari pt deschiderea dosarului, inseamna ca aceea este data avizarii.
andreirusu a scris:

Data la care ati anuntat asiguratorul de producerea evenimentului. Daca nu ati anuntat in prealabil prin telefon (se practica la unele societati) si ati mers direct la centru de constatari pt deschiderea dosarului, inseamna ca aceea este data avizarii.

Asa am procedat - am mers direct la centrul de constatari, impreuna cu vinovatul. Am indeplinit toate formalitatile, atat eu ca pagubit cat si vinovatul, si inspectorul de daune a supervizat toate documentele, a facut poze, a completat dosarul de dauna si a zis ca pot duce masina la reparat in service.

Am dat curs reparatiei in service dupa 10 luni abia (motive personale). Totul a fost agreat de asigurator in relatia cu service-ul , dar dupa finalizarea reparatiei, au trimis acea nota ca au dreptul sa faca investigatii proprii si ca refuza sa plateasca.

Inseamna ca cele trei luni in care ar fi trebuit sa se incadreze, au trecut de mult, avand in vedere ca au fost deja peste 10 luni de la producerea accidentului si "avizarea" asiguratorului?
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2012
gasz, utilizator
Sa fie sanatosi! Art 36, alin (2) spune asa:
Dacă în termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de către partea prejudiciată ori de către asigurat, asigurătorul RCA nu a notificat pării prejudiciate respingerea preteniilor de despăgubire, precum si motivele respingerii, asigurătorul RCA este obligat la plata despăgubirii.

Depuneti cererea de despagubire si factura fiscala de la service la sediul asiguratorului. Au obligatia ca in 10 zile de la depunere sa efectueze plata (art 36, alin 5).

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asiguratorul rca poate desfasura investigatii in cazul in care politia a facut p.v.? Stef0n Stef0n Dupa aproape o luna de zile am fost instiintat de asigurator ca nu se poate da acceptul de plata decat dupa finalizarea verificarilor suplimentare. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier laurentiu123 laurentiu123 Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)
Ordin csa nr 812/27.11.2009 art 36 zongu zongu Ideea e ca eu am avut un accident in care nu eu am fost vinovatul. Am fost la politie si s-a intocmit proces verbal de constatare in care cel care a provocat ... (vezi toată discuția)