filiala la care am lucrat pana sa intru in concediu de crestere a copilului se va inchide iar operatiunile vor fi predate unui importator. Cei de la firma ne-au oferit posibilitatea sa primim o "indemnizatie egala cu 3 salarii brute din care se vor deduce taxele si impozitele aferente" in schimbul demisiei cu articolul 55 lit b sau sa fim "transferati" catre importator care va decide daca are sau nu nevoie de noi (din surse neoficiale am aflat ca nu are).
Va cer ajutorul pentru a gasi cea mai buna solutie pentru mine.
Din cate am citit daca primesc o astfel de indemnizatie suspusa impozitului pe venit mi se va suspenda indemnizatia CCC definitiv, deci sa aplic politica strutului si sa iau indemnizatia asta si atat nu e convenabil.
Am mai citit ca as putea cere eu suspendarea CCC atat la Primarie cat si la angajator, as primi indemnizatia, mi-as da demisia, m-as angaja la firma unui prieten ca sa beneficiez de somaj si/sau concediu medical cand termin CCC iar apoi pot sa reintru in CCC. Actele pentru a reintra in CCC trebuie sa mi le completeze tot filiala la care am lucrat nu firma prietenului?
Va multumesc!
Art.49 c.mun. reglementeaza situatia in care angajatorul va poate plati salariile compensatorii in cazul in care aveti c.i.m. suspendat:
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
OUG nr.111/2010 reia aceeasi idee la art.16 alin.3, si anume:
(3) Plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în situaţia în care
beneficiarii acestei indemnizaţii primesc diverse sume în baza legii, contractului colectiv
de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru
creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în
perioada de concediu. Prevederile se aplică şi în cazul consilierilor locali.
le-am spus tot ce mi-ati zis...ei tot sustin ca nu am cum decat sa reintru in campul muncii pentru o zi.....
as mai avea o intrebare...pot sa refuz sa ma transfer la cealata firma sau sa imi dau demisia...adica cu alte cuvinte sa raman angajata a lor...
cei de la firma se tin sus si tare ca nu se poate altfel...o reclamatie la itm credeti ca m-ar putea ajuta?
ei mi-au trimis un document in care am de ales fie sa iau indemnizatia respectiva fie sa fiu transferata la cealalta firma printr-un Acord tripartit ce are ca obiect cesionarea contractului individual de munca. As putea sa refuz ambele variante si prin aceata sa raman pe statul firmei mele pana ma intorc din concediul de crestere a copilului?