avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare medicala la clinica privata pe per ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare medicala la clinica privata pe per concediului de crestere al copilului sau concediului fara plata

Buna ziua,

Ca angajata la o firma privata, beneficiez de abonament medical la o clinica privata. Pentru acest beneficiu, lunar, platesc impozitul din salar.
Sunt insarcinata si voi intra in concediu de crestere a copilului si concediu fara plata.
Va rog sa imi spuneti daca conform legii pot beneficia de acest abonament platit de firma in concediu de crestere a copilului(cu indemnizatia de la stat) si/ sau in concediu fara plata. Urmatoarea preverede se refera sau nu la acest beneficiu:

Art.16, ali.(3) din OUG 111/2010 "Plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în situaţia în care beneficiarii acestei indemnizaţii primesc diverse sume în baza legii, contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu. "

Va multumesc,
Mihaiela
Cel mai recent răspuns: MihaielaB , utilizator 17:42, 16 Aprilie 2013
1. Ca sa puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie sa vi se suspende contractul individual de munca (in acest fel nu mai aveti venit din salariu si nu mai platiti impozit pe salariu).

2. Pe perioada CCC sunteti asigurata la sanatate, plata contributiei la sanatate se face de la buget.

3. Articolul citat de dvs. se refera la prime, salarii compensatorii si alte sume aferente perioadei de dinainte de a intra in CCC si care nu reprezinta salariu pentru munca depusa.
Multumesc frumos pentru raspuns!

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Implicatii suspendare contract de munca pentru crestere copil cristina251271 cristina251271 Buna ziua, as vrea sa va intreb daca este corect ca pe perioada suspendarii contractului de munca ,pentru crestere copil ,angajatorul sa-mi suspende si ... (vezi toată discuția)
Prima de concediu si al 13- lea salariu in perioada de ccc andreeeana andreeeana Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii. Am intrat in CCC din 30 Ianuarie 2018, pentru perioada de 2 ani. Inainte de a intra in CCC, primeam de la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului ramonasoiman ramonasoiman Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Eu in iulie am terminat masterul si cum nu m-am gasit un job am depus ... (vezi toată discuția)