avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte pentru divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte pentru divort

Buna seara,

Ce trebuie facut pentru a intenta divort? Sotii nu au nimic in comun decat un copil care este in grija mamei si i se plateste pensie alimentara de catre tata. Tatal vrea sa divorteze, ei fiind despartiti in fapt de doi ani. Este nevoie de avocat?
Cel mai recent răspuns: Cristina Vasile , Avocat 21:28, 7 Februarie 2009
Pentru a evita bataile de cap si anumite disfunctionalitati cu instanta e mai convenabil sa angajati un avocat. Inscrisurile necesare sunt certificatele de casatorie si nastere, si o taxa de timbru in valoare 39 lei + timbru judiciar 0,3 lei.

Av Gheorghe Alexandru
si acelor inscrisuri li se alatura si actiunea prin care veti cere divortul
si cel mai indicat este ca cererea sa fie redactata de un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere dosar de divort laviniaMMM laviniaMMM se poate sa depun singura dosarul de divort? fara sa apelez la un avocat? vreau doar incheierea casatoriei si revenirea la numele anterior. apartin de ... (vezi toată discuția)
Ce documente sunt necesare pentru a inainta actiunea de divort laurapetruta laurapetruta ce documente sunt necesare pentru a inainta actiunea de divort si unde trebuiesc depuse (vezi toată discuția)
Divort tribunal...fara avocat doina neagu doina neagu Buna seara....doresc sa divortez de sotul meu..in prima faza sotul a fost de acord cu divortul la primarie,neavand copii si bunuri comune.Acum nu mai este de ... (vezi toată discuția)