avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... autoritate de lucru judecat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

autoritate de lucru judecat

Intr-un dosar in care reclamantul, nu a cerut cheltuieli de judecata, prima instanta a judecatoriei decide printre altele "fara cheltuieli de judecata".
La apel reclamantul cere in mod expres ca paratul sa suporte cheltuielile de judecata. Istanta tribunalului de data aceasta, decide respingerea cererii de apel ca nefondata din doua considerente,
1 Reclamantul nu a sesizat prima instanta cu o cerere de obligare a paratului la plata cheltuielilr de judecata,
2 Nu s-a dovedit culpa procesuala a paratului. .Decizia ramane definitiva si irevocabila prin nereculare.
Deci dosar inchis pe 12.01.2012, liticiu solutionat.-"Autoritate de lucru judecat".
Pe 15.03.2012 reclamantul formuleaza o alta actiune civila pentru obligarea paratului la plata cheltuielilor de judecata, la dosarul in cauza, care era deja solutionat fara sa depuna alte probe, invocand ca nu a avut avocat care sa-l indrume.
In final instanta da solutia; "se admite cererea reclamantului - irevocabil."
Intrebare? 1) In ce situatie e posibila o astfel de rasturnare de situatie si daca e legal ce s-a intamplat?
2) De ce aceasta decizia data este irevocabila? Cum se poate ataca?.
Cu respect Aurel

Alte discuții în legătură

Apel cerere principala, apel cerere reconventionala, apel cerere completare dispozitiv marinelagiurgiu marinelagiurgiu Am caliatate de reclamant intr-un dosar avand ca obiect obligatia de a face. Parata formuleaza cerere reconventionala. Instanta de fond respinge cererea ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre neintemeiat si nefondat? vidra vidra Buna ziua! AJUTATI-MA SA INTELEG O DECIZIE CIVILA SI CE AM DE FACUT MAI DEPARTE. CARE ESTE DIFERENTA INTRE NEINTEMEIAT SI NEFONDAT? Situatia pe scurt: ... (vezi toată discuția)
Solutie proces! haller haller Buna ziua! As dori sa mi se explice si mie solutia din [b]apel[/b]. La prima instanta pe fond s-a dat urmatoarea solutie: \\"Solutie: HOT.-Respinge ... (vezi toată discuția)