avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordarea primei de nastere de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordarea primei de nastere de catre angajator

Buna ziua,am urmarit un astfel de subiect pe forum,pe mine ma intereseaza in ce masura beneficiaza sotul de acesta prima,deoarece eu sunt inca in cresterea copilului,pana la un an,dar in curand trebuie sa nasc,si voi da nastere la tripleti.
Deci sotul va beneficia de acesta prima numai dupa un copil sau dupa toti copii ,chiar daca rezulta dintr-o singura nastere,amintesc,tripleti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:23, 30 Decembrie 2012
1. Nici o lege nu prevede acordarea primei de nastere.

2. Daca in CCM aplicabil unitatii in care lucrati dvs. sau unitatii in care lucreaza sotul este prevazut a se acorda aceasta prima atunci o veti putea primi si dvs.
@ Mihaelay2012

Se va beneficia de ajutorul de nastere pentru fiecare copil numai daca acordarea lui este prevazuta in c.i.m., in ccm aplicabil angjatorului sau in reg,intern al acestuia.
In lipsa unor astfel de prevederi, angajtorul nu are nicio obligatie in acest sens.
Va multumesc.In C.I.M in cadrul societatii unde sotul meu i-si desfasoara activitatea si undesunt si eu angajata(deocamdata sunt in cresterea copilului)este prevazuta acordarea primei de nastere.
AN NOU FERICIT!
In acest sens, veti primi ajutorul de nastere ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primă naştere copil miriam101 miriam101 Buna ziua! Lucrez in invatamant si as dori sa stiu daca pot beneficia de prima pentru nasterea copilului. Multumesc! (vezi toată discuția)
Salariu suplimentar pentru nasterea copilului Teo_alinush Teo_alinush Buna ziua, Firma la care lucrez nu cred ca poate acorda ajutorul pentru nastere, mai exact acel salariu mediu pe unitate. In cazul in care firma se afla in ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere catalinm75 catalinm75 Buna ziua! Sotia mea va naste perioada 1-3 nov. Speram ca va fi totul bine. Precizez ca ea este angajata la stat, in invatamant. In afara de ... (vezi toată discuția)