avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu suplimentar pentru nasterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu suplimentar pentru nasterea copilului

Buna ziua,

Firma la care lucrez nu cred ca poate acorda ajutorul pentru nastere, mai exact acel salariu mediu pe unitate. In cazul in care firma se afla in imposibilitatea de a acorda acest salariu, il poate obtine sotul de la firma la care lucreaza? Ce proceduri ar trebui urmate in acest sens?

Multumesc, Alina
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2014
Teo_alinush, utilizator
Cel mai recent răspuns: Teo_alinush , utilizator 14:47, 15 Septembrie 2014
Ajutor de nastere se acorda numai daca este prevazut in c.i.m., in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

In lips aunor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio astfel de obligatie.
Multumesc pentru raspuns.

Am inteles acest lucru, insa daca este prevazut si din varii motive firma mea nu poate plati, se poate solicita la firma sotului? Firma la care lucreaza el acorda acest ajutor si ma gandeam sa solicitam acolo pe baza unei adeverinte de la firma mea in care este stipulat faptul ca nu si permite sa plateasca acest ajutor...sau ca efectiv nu este prevazut in c.i.m / c.c.m si nu acorda acest ajutor.

Multumesc inca o data!
1. Daca este prevazut in CCM al unitatilor acesti bani se pot plati atat mamei cat si tatalui.

2. Vedeti ce scrie in CCM de la angajatorul sotului, care sunt conditiile de acordare a acestor bani.
@ Teo_alinush

1. Nu are cum sa nu-l plateasca , daca este prevazut la nivel de angajtor asa ceva.

2. V-am explicat mai sus ca, totul depinde de cum este prevazut la nivel de angajatorul sotului dvs.

3. Nu stiu in ce masura o negatie din partea angajatorului dvs, il va ajuta pe sotul dvs.
Sa mearga sa vorbeasca la locul de munca si apoi reveniti cu detalii despre ce i s-a spus.
Am inteles. Va voi tine la curent in acest sens. Toate bune! Alina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate la nasterea unui copil C.Geta C.Geta buna seara.sunt angajata ca vanzator intr-un magazin alimentar.srl cu 5 angajati.in contractul de munca nu am nici o referire la primirea unui salariu mediu ... (vezi toată discuția)
Prima nastere MariaDa MariaDa Buna ziua, Sunt o viitoare mamica (voi naste in luna septembrie) .As dori sa stiu daca angajatorul trebuie sa-mi acorde o prima de nastere. In luna ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate la nastere marinica4u marinica4u Buna ziua, Am auzit cazuri in care la nivel de unitate proaspetele mamici primeau un salariu mediu pe unitate...as dori sa stiu in baza a carei legi si daca se ... (vezi toată discuția)