avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu mediu pe unitate la nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu mediu pe unitate la nastere

Buna ziua, Am auzit cazuri in care la nivel de unitate proaspetele mamici primeau un salariu mediu pe unitate...as dori sa stiu in baza a carei legi si daca se mai practica in mod legal? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 11 Martie 2013
Ajutorul pentru nasterea unui copil se acorda doar in cazul in care e prevazut in CCM pe unitate sau in regulamentul intern al firmei.
marinica4u

Acordarea unui ajutor de naster nu este prevazuta in niciun act normativ , ci in anumite documente aplicabile la nivel de angajator - c.i.m., c.c.m. si/sau reg.intern.
Lipsa acestor prevederi duce la concluzia ca angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens fata de dvs ... puteti incerca o negociere cu acesta ..

Pana la 01.01.2011 era in vigoare CCMN care prevede asa ceva si se aplica tututor angajatorilor din tara .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul mediu pe firma la nasterea primului copil cami_smile2000 cami_smile2000 As dori sa va intreb daca anul acesta se acorda salariul mediu pe firma la nasterea primului copil. Eu lucrez la o firma privata, societate pe actiuni. Si daca ... (vezi toată discuția)
Prima nastere MariaDa MariaDa Buna ziua, Sunt o viitoare mamica (voi naste in luna septembrie) .As dori sa stiu daca angajatorul trebuie sa-mi acorde o prima de nastere. In luna ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate la nasterea unui copil july_pink2003 july_pink2003 As dori sa stiu daca angajatorul-companie privata este obligat sa plateasca un salariu mediu pe unitate la nasterea unui copil de-al angajatei. Specific ca am ... (vezi toată discuția)