avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima nastere

Buna ziua,

Sunt o viitoare mamica (voi naste in luna septembrie) .As dori sa stiu daca angajatorul trebuie sa-mi acorde o prima de nastere. In luna februarie a acestui an, acest salariu mediu pe unitatate a fost acordat unei colege care a devenit mamica. Mai este stipulata acordarea acestei prime de nastere in Contractul colectiv de munca la nivel national?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 6 Iulie 2011
1. La ora actuala nu mai exista un CCMUNN.
2. Puteti primi acel ajutor la nastere daca el este prevazut in CCM aplicabil unitatii dvs. sau in Regulamentul intern.
Multumesc pt raspunsul Dvs.
As mai avea o intrebare: daca eu am CIM, iar in ROI nu e stipulat nimic cu privire la aceasta prima, mai este obligat angajatorul sa plateasc aceasta prima?
MariaDa a scris:

Multumesc pt raspunsul Dvs.
As mai avea o intrebare: daca eu am CIM, iar in ROI nu e stipulat nimic cu privire la aceasta prima, mai este obligat angajatorul sa plateasc aceasta prima?

Angajatorul nu mai este obligat sa acorda salariatilor ajutorul de nastere , decat daca acesta este preavzut in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in Reg.Intern al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe companie pentru mamici talidae2000 talidae2000 Buna seara, imi puteti spune daca exista stipulat pe undeva ca angajatorul \\"ofera\\" viitoarei mamici un salariu mediu pe companie? M-am uitat acum in ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate la nastere marinica4u marinica4u Buna ziua, Am auzit cazuri in care la nivel de unitate proaspetele mamici primeau un salariu mediu pe unitate...as dori sa stiu in baza a carei legi si daca se ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru nastere madalina81986 madalina81986 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o problema... Conform reglementarilor legale angajatorul este obligat sa acorde ca si ajutor de nastere un salariu mediu ... (vezi toată discuția)