avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu mediu pe unitate la nasterea unui copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu mediu pe unitate la nasterea unui copil

buna seara.sunt angajata ca vanzator intr-un magazin alimentar.srl cu 5 angajati.in contractul de munca nu am nici o referire la primirea unui salariu mediu pe unitate ptr nasterea unui copil.stiu ca se lua in calcul cm aplicabilla nivel national...cel putin in 2009 sotul meu a fost cel ce a primit acel salariu(acum nu mai e salariat al acelei firme)cum pot afla daca pot beneficia de acel salariu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:06, 28 Iulie 2013
Acel contract colectiv unic pe tara nu mai este valabil.
Ati putea beneficia de un ajutor de nastere doar daca acesta e prevazut in CCM pe unitate sau in regulamentul intern al firmei.
@ C.Geta

Acordarea unui ajutor de nastere este psoibila numai daca aveti prevazut in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al anagajtorului.

In lipsa unor astfel de dispozitii , angajatorul nu are nicio obligatie de acest gen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima nastere MariaDa MariaDa Buna ziua, Sunt o viitoare mamica (voi naste in luna septembrie) .As dori sa stiu daca angajatorul trebuie sa-mi acorde o prima de nastere. In luna ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate la nastere marinica4u marinica4u Buna ziua, Am auzit cazuri in care la nivel de unitate proaspetele mamici primeau un salariu mediu pe unitate...as dori sa stiu in baza a carei legi si daca se ... (vezi toată discuția)
Salar mediu companie pt proaspata mamica luisa19 luisa19 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in contr individual de munca in vigoare, se regasestee art. conform caruia la drepturile salariatilor regasim si acest ... (vezi toată discuția)