Joha a scris:
Puteti obtine un duplicat al titlului de proprietate. Insa atentie daca nu se prezinta toti la partaj si dezmembrare npfie personal sau fie prin procura autentica nu puteti face la notar, trebuie sa va adresati instantei. In plus daca vreti partaj cu dezmembrare terenul trebuie cadastrat si sa aveti si o propunere de dezmembrare facuta de cadastrist.
Mulţumesc, dar... problema, :( şi întrebarea mea se referă strict la
intrarea in posesie a titlului - document original (pe perioada necesară) de la asociat.
Am omis o serie de detalii pe care le credeam nerelevante.
Sunt 4 asociaţi diferiţi cărora notarii lor, diferiţi şi aceştia
nu le acceptă duplicate pentru succesiunile ce acesti asociati trebuie sa le incheie anterior ieşirii din indiviziune propriu-zise.
Posed deja duplicat. Am cerut pana şi detalii de la Colegiul Notarilor despre neacceptarea duplicatelor, dar rezultatul e că notarii respectivi (care nu pot fi aleşi la intamplare, trebuie sa din zonele respective ale succesiunii) nu acceptă duplicat, cu excepţia unuia singur.
Apoi mai e şi
problema de principiu a reţinerii titlului (6 luni cu încălcarea unei înţelegeri) de catre un asociat. Ar fi interesant de stiut cum se poate incadra aceasta fapta si care sunt caile practice de a fi rezolvata. Indraznesc sa cred ca este de interes general.
Multumesc pentru sugestia - de asemenea valoroasa - de a avea la dezmembrare si o propunere de dezmembrare facuta de cadastrist. De fapt, avem cadastrare facuta si o intelegere de dezmembrare facuta intre asociati (prin decesuri, acestia au ajuns 7-8 la numar) iar 4 dintre ei au neglijat succesiunile, care costa cam 850 lei - de aici complicatii suplimentare). Terenul (respectiv titlurile) sunt de fapt si ele 4 la numar (!). Asociatii sunt pasivi in sprijinirea dezmembarii iar situatia se perpetueaza de vreo 17 ani.
George
P.S. God Jul och Gott Nytt År!