Interventie moderator:
:rtfm:
sorinastefaniadan:
Pentru continuitate si o buna intelegere a intrebarilor dvs. si a raspunsurilor noastre nu mai deschideti un topic noupe aceeasi tema ci continuati tot pe acest topic folosind butonul "raspunde".
sorinastefaniadan a scris:
buna seara.am o nelamurire si nu stiu incotro sa o iau.m-am angajat pe 25iulie 2012 la o cofetarie.astazi am anuntat ca sunt gravida si mi s-a spus ca ei nu ma pot tine 2ani in crestere copil.au zis sa imi caut in alta parte de munca dar sa nu ii las de sarbatori balta.dar ei pe mine ma lasa pe drumuri.spuneti-mi va rog ce sa fac?incotro sa o iau ca nu stiu.va multumesc
freeelis a scris:
Cu toate ca ati deschis mai multe topicuri pe aceasta tema, va pot spune ca dacat ati fi citit topicul la care ati primit deja raspunsuri - cel cu indemnizatia pentru cresterea copilului - ati fi observat in ce masura sunteti protejata de lege in situatia dvs.
1. Nu angajatorul va tine 2 ani in concediu crestere copil (CCC) pentru ca in aceasta perioada nu cheltuie nimic cu dvs., statul este cel care va plateste indemnizatia pentru CCC.
2. Daca ati anuntat in scris ca sunteti gravida angajatorul nu va mai poate concedia.
3. Nu va cautati alt loc de munca acum pentru ca nu este cazul.
4. Daca angajatorul procedeaza nelegal faceti imediat o sesizare la ITM.