avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... separare cu minor nascut intr-o tara straina
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

separare cu minor nascut intr-o tara straina

Buna ziua!
Problema mea e urmatoarea: e vorba despre un cuplu, nu sunt casatoriti, sunt romani si au un copil minor, nascut in Italia. Pt separare si custodia copilului si pensia alimentara trebuie sa se judece in Italia sau in Romania? Cum se calculeaza pensia alimentara cat mai corect posibil si cat mai in avantajul copilului?
Va rog din suflet sa-mi dati un raspuns cat mai curand posibil! Va multumesc din suflet!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Decembrie 2012
mama10, utilizator
Depinde de mai multe lucruri.
Se poate deschide proces in Romania daca nu ati locuit prea mult timp in Italia.
Pentru mai multe detalii ar trebui sa va cautati avocat pentru ca pot exista si probleme la proces.
ei locuiesc de mai mult timp in italia, dar copilul are doar 1 an
locuiesc cu chirie in italia, mama copilului nu are nicio proprietate pe numele ei, tatal are, dar in Romania. mama e din ce in ce mai isterica, tatal ar accepta si asa sa ramana cu mama isterica, pt binele copilului, dar mai mult are de suferit copilul cu urlete in casa si tatal mai are un pic si o ia razna.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
Daca locuiesc de mai mult timp in Italia si copilul s-a nascut in Italia e posibil ca instanta italana sa fie cea competenta.

Insa, eu am situatii asemanatoare si ma judec in Romania...

Depinde cum va aprecia instanta in cazul dvs.
deci tatal pe langa pensia alimentara cuvenita trebuie sa mai plateasca si chiria mamei copilului, avand in vedere ca ea nu are casa? ce sanse sunt ca minorul sa ramana la tata in cazul asta?
Chiria mamei nu o plateste tatal.
Acesta va plati doar o pensie de intretinere.

Alte discuții în legătură

Dovada caracterului definitiv al hotararii straine (italia) Georgiachill Georgiachill Bună ziua. Aș avea o nelămurire. Tribunalul din Italia mi- a acordat custodia totală exclusivă a fiicei mele in vârstă de 7 ani printr-un decret pe care ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate sa calatoreasca un parinte cu copilul din italia in romania domy domy Buna seara, In cazul unui cuplu, casatorit in romania, care locuieste in Italia si care a avut un copil in Italia, care sunt conditiile prevazute de lege ca ... (vezi toată discuția)
Unde este dreptul minorului de 6 ani ? damatteo damatteo Prin hotărâre judecătorească minorul vine incredințat mamei , iar amândoi ( mamă si copil ) au rezidență in Italia . Se duc in România iar la ... (vezi toată discuția)