avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... separare cu minor nascut intr-o tara straina
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

separare cu minor nascut intr-o tara straina

Buna ziua!
Problema mea e urmatoarea: e vorba despre un cuplu, nu sunt casatoriti, sunt romani si au un copil minor, nascut in Italia. Pt separare si custodia copilului si pensia alimentara trebuie sa se judece in Italia sau in Romania? Cum se calculeaza pensia alimentara cat mai corect posibil si cat mai in avantajul copilului?
Va rog din suflet sa-mi dati un raspuns cat mai curand posibil! Va multumesc din suflet!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Decembrie 2012
mama10, utilizator
Si pensia alimentara cum se calculeaza la un venit de 1300 de euro pe luna? Va multumesc pt raspunsuri!
Cuantumul va fi stabilit conform legislatiei italiene, care nu cred ca e diferit de cel romanesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada caracterului definitiv al hotararii straine (italia) Georgiachill Georgiachill Bună ziua. Aș avea o nelămurire. Tribunalul din Italia mi- a acordat custodia totală exclusivă a fiicei mele in vârstă de 7 ani printr-un decret pe care ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate sa calatoreasca un parinte cu copilul din italia in romania domy domy Buna seara, In cazul unui cuplu, casatorit in romania, care locuieste in Italia si care a avut un copil in Italia, care sunt conditiile prevazute de lege ca ... (vezi toată discuția)
Unde este dreptul minorului de 6 ani ? damatteo damatteo Prin hotărâre judecătorească minorul vine incredințat mamei , iar amândoi ( mamă si copil ) au rezidență in Italia . Se duc in România iar la ... (vezi toată discuția)