avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitie servicii de consultanta juridica
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitie servicii de consultanta juridica

Cum se poate atribui un contract de consultanta juridica cu o valoare sub 15000 euro si pe ce perioada de timp poate fi atribuit?
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 23:11, 9 Ianuarie 2013
Contractele cu valoare sub 15000 euro se pot atribui prin achizitie directa, in SEAP, pe perioada pentru care s-a estimat valoarea respectiva.
parca achizitia de servicii juridice nu mai era permisa.
Serviciile de asistenta juridica se pot achizitiona de catre institutiile care nu au angajati cu studii juridice.
Contractul (indiferent de care) sub 15000 de euro se atribuie direct, nu vad legatura SEAP...., si pe ce perioada doriti....
Este vorba despre o asociatie de dezvoltare intercomunitara, care nu are angajati cu studii juridice, volumul activitatii juridice fiind restrans. Intrebarea era cum se poate achizitiona un contract de consultanta juridica avand in vedere ca asociatia are ca membri unitati administrativ teritoriale care o finanteaza.
fiind vorba de un contract finantat in proportie mai mare de 50% de o autoritate contractanta se va aplica oug 34. serviciile de consultanta juridica fac parte din anexa 2b. art 16 impune un set minim de obligatii pt. achizitiile de servicii din anexa 2 b care se pot respecta prin aplicarea unor proceduri proprii cu asigurarea unei transparente rezonablie. daca achizitia este sub pragul de 125.000 de euro atunci nu ar exista vreo obligatie insa cum sistemul nostru administrativ este la pamant va puteti trezi cu cineva care sa va intrebe de ce i-ati dat contractul lui x si nu ati organizat o procedura transparenta. recomandarea este sa faceti procedura proprie si daca valoarea estimata este sub acest prag. daca valoarea serviciilor nu depaseste 15.000 de euro atunci achizitonati direct, adica de la cine doriti prin simpla incheiere a unui contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii anexa 2b m_ariana m_ariana Poate cineva sa ma ajute? Anul trecut am demarat o procedura de achizitie prin cerere de oferta pentru contractare de servicii .In momentul publicarii ... (vezi toată discuția)
Servicii incluse in anexa 2b ianis31 ianis31 Pentru serviciile incluse in Anexa 2B si a caror valoare depaseste 125 000 euro, se specifica in ordonanta ca trebuie respectate art. 35-38 si 56. Dar la ... (vezi toată discuția)
Prag valoric pentru achizitie directa servicii hoteliere ionut c ionut c Buna ziua! Pana la ce prag valoric pot face achizitie directa de servicii hoteliere si de restaurant pe cod CPV 55000000-0 pe un an? Va multumesc anticipat ... (vezi toată discuția)