avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributii sanatate pensionar si scutire expert ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributii sanatate pensionar si scutire expert contabil

daca se calculeaza contributii sanatate pensionar sunt scutita pt expert contabil ?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:01, 26 Decembrie 2012
Adica sunteti expert contabil si doriti sa fiti scutita de plata contributiei pentru sanatate, doar pentru ca sunteti pensionar?
Contributia pentru sanatate este obligatoriu sa o platiti. In calitate de pensionar nu veti mai plati somajul si fondul pentru pensii.
Sanatatea o platiti in cuantumul stabilit de art.257 alin. 2, lit. b din legea nr. 95/2006, adica 6,5%.

lucian huzum a scris:

Contributia pentru sanatate este obligatoriu sa o platiti. In calitate de pensionar nu veti mai plati somajul si fondul pentru pensii.
Sanatatea o platiti in cuantumul stabilit de art.257 alin. 2, lit. b din legea nr. 95/2006, adica 6,5%.

contributia la sanatate este de 5.5 % - de vreo 2 ani..(poate aveti varianta nemodificata)
Exceptand valoarea procentului care e de 5,5%, citatul este corect.

Din pacate, inclusiv pe situl oficial al CASEI DE SANATATE a ramas procentul de 6,5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia la sanatate eleonor eleonor am un if unde eu detin 70% din actiuni,sotul 20% iar baiatul 10% as dori sa stiu cum se va face calculul contributiei la sanatate,mentionez ca nu realizam ... (vezi toată discuția)
Regularizare cass 2009 - 6,5% pentru activitati independente! Florian_K Florian_K Buna ziua! Deschid acest subiect aici pentru ca, fiind vorba despre interpretarea legislatiei (si un posibil abuz), cazul mi se pare a fi mai mult de ... (vezi toată discuția)
Contributie cass iulius dogan iulius dogan Buna ziua, Sunt un PFA inregistrat in iunie 2009 si am platit 5.5% CASS + 0.85% CM din venitul estimat pentru 2009. Pe langa venitul realizat pe PFA mai am ... (vezi toată discuția)