avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

in 2008 am efectuat succesiunea dupa I.N, ocazie cu care mostenitorilor I.L., sot supravietuitor si fii I.G. si I.R. le-au revenit o cota parte din masa succsorala.
in 2012 I.R. doreste da iasa din indiviziune.
1.in instanta evaluarea bunurilor imobile se face la pretul din 2007?
2.I.L. ii da cota ei parte lui I.G., prin contract de renta viagera in 2011, ocazie cu care are 81,25%din masa succesorala. In final sulta pe care ar trebui sa-i plateasca lui I.R., in ce perioada poate sa-o plateasca.
3.in final instanta poat sa-i ceara lui I.G. si I.L. cheltuieli de judecata,daca demonstreaza ca in repetate randuri au incercat sa se inteleaga pe cale amiabila, dar I.R. era de acord, iar pe urma se razgandea. In ce cote se vor impartii cheltuielile de judecata?
din 1996 I.R. nu s-a mai preocupat de ingrijirea parintilor I.N. si I.L. care traiau doar dintr-o pensie de 431 lei(in 2005)si in 2008 am efectuat succesiunea dupa I.N, ocazie cu care mostenitorilor I.L., sot supravietuitor si fii I.G. si I.R. le-au revenit o cota parte din masa succsorala.
in 2012 I.R. doreste da iasa din indiviziune.
1.in instanta evaluarea bunurilor imobile se face la pretul din 2007?
2.I.L. ii da cota ei parte lui I.G., prin contract de renta viagera in 2011, ocazie cu care el are 81,25% din masa succesorala. In final sulta pe care ar trebui sa-i plateasca lui I.R., in ce perioada poate sa-o plateasca.
3.in final instanta poat sa-i ceara lui I.G. si I.L. cheltuieli de judecata,daca demonstreaza ca in repetate randuri au incercat sa se inteleaga pe cale amiabila cu I.R., dar acesta era de acord ini'ial, iar pe urma se razgandea. In ce cote se vor impartii cheltuielile de judecata?
Din 1996 I.R. nu s-a mai preocupat de ingrijirea parintilor I.N. si I.L. care traiau doar dintr-o pensie de 431 lei(in 2005)si nici nu a particibat la conservarea sau imbunatatirea patrimoniului succesoral.

Alte discuții în legătură

Succesiune Bunea Ana Vanda Bunea Ana Vanda Avem un apartament mostenit de la tata, sintem 3 surori si mama vitrega care venim lca succesiune.Stim ca mama vitrega mosteneste 1/2 + 1/4, iar noi restul. ... (vezi toată discuția)
Stabilire cote succesiune sempre sempre Buna seara, Dupa moartea mamei mele am facut succesiunea cu tatal meu, eu am 3/4 din partea mamei si tata restul (din toata masa succesorala care este un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, avem o situatie ciudata-cel putin. in 2005 mama a ... Vioreta Vioreta Buna ziua, Avem o situatie ciudata-cel putin. In 2005 mama a despagupit partea bunicului decedat -fratilor sai- semnat act in fata notarului. Bunica a ... (vezi toată discuția)