Buna ziua,
Am rugat angajatorul sa-mi elibereze adeverinta pt medicul de familie,eu fiind bolnava,am stat acasa,medicul m-a luat in considerare ca sunt bolnava,dar nu mi-a dat concediu medical fara adeverinta de la angajator.Agajatorul mi-a eliberat adeverinta abia dupa o saptamana,timp in care am absentat si ma convoaca la ancheta disciplinara pt absenteism, la sediul central unde are firma sediul,nu in orasul unde lucrez,ca punct de lucru.Cine suporta costurile de deplasre,la sediul central,eu sau angajatorul?
Multumesc!
Conform art. 251 Codul muncii, angajatorul are obligatia sa va precizeze in convocator obiectul, data, ora si locul intrevederii. Costurile de deplasare vor fi in sarcina angajatorului deoarece el dispune deplasarea dumneavoastra de la locul unde va desfasurati activitatea.
Costurile de deplasare nu fac obiectul convocarii ... prin urmare, sunt suportate de catre salariatul convocat , angajtorul neavand nicio obligatie in acest sens.
Deplasarea se efectueaza din dispozitia angajatorului comunicata prin convocare, asadar cheltuielile de deplasarea vor fi in sarcina acestuia. Este o cheltuiala de transport si este deductibila pentru angajator in sensul art. 21 alin. 2 lit. e Cod fiscal (a se vedea si normele de aplicare ale art. 21 Cod fiscal).
Nu exista niciun text de lege care sa-l oblige pe angajator sa achite acele costuri de deplasare .. nu are nicio relevanta Codul fiscal cu obligatia despre care vorbiti.
Nemotivat.....
gluten
Ce implica si care-i procedura cand un angajat absenteaza nemotivat o zi,de la serviciu ?
Lucreaza 12/24 si nu a venit 12 ore ....
Multumesc! (vezi toată discuția)